De Carrousel

Onderdeel van: Stichting Klasse - Gouda
Basisonderwijs
Openbaar
260 Leerlingen

Omschrijving van De Carrousel

Basisschool De Carrousel in Gouda is een openbare, dynamische en kleurrijke basisschool, in de Goudse wijk Bloemendaal. Als Jenaplanschool hebben wij veel aandacht voor de persoonlijke, creatieve en zelfstandige ontplooiing en ontwikkeling van ieder kind. Ons basisonderwijs biedt aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. Het grote schoolplein is omsloten door veel groen en nodigt uit voor speelse en uitdagende buitenactiviteiten. Ons streven is dat elk kind met plezier naar school gaat.

Missie

Wanneer onze kinderen op het punt staan om na acht jaar uit de Carrousel te stappen en de wijde wereld van het voortgezet onderwijs in te gaan, dan zien we kinderen die vertrouwen hebben in zichzelf en in de toekomst. Carrouselkinderen zijn zelfstandig, sociaal, creatief en ze durven te ondernemen. Met elkaar hebben we geleerd om te onderzoeken, samen te werken, te luisteren naar elkaar, problemen op te lossen (zélfs in staat te zijn compromissen te sluiten) en om je te verplaatsen in een ander. Onze kinderen zijn gewend aan het spreken voor een groep door de vele presentaties die ze van jongs af aan geven aan elkaar. Bovendien staan ze regelmatig op het podium. Dit zorgt er voor dat ze een natuurlijke zelfverzekerdheid ontwikkelen en sterk in hun schoenen staan.

Iedereen is uniek en hoort erbij!

Werkomgeving

De Carrousel is een sfeervolle Jenaplan basisschool in Gouda. Ons doel is kinderen op te voeden tot creatieve, kritische en sociale volwassenen. Een omgeving die veiligheid en vertrouwen biedt, is hierbij erg belangrijk. De Carrousel is een leef-werkgemeenschap voor kinderen, hun ouders en het team. De school kenmerkt zich door een open sfeer, waar leerlingen, stamgroepleiders en ouders eerlijk en respectvol met elkaar omgaan. Kinderen worden serieus genomen en geaccepteerd zoals ze zijn. Ze gaan met plezier naar school en voelen zich snel thuis.

Adresgegevens

Scholenpad 2
2804 RW Gouda
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen