Vrijeschool Zutphen VO

Vrijeschool Zutphen VO

Onderdeel van: Stichting VSNON - Zutphen
Onderdeel van: Stichting VSNON - Zutphen
Voortgezet onderwijs
1.200 Leerlingen
150 Medewerkers

Omschrijving van Vrijeschool Zutphen VO

Worden wie je bent? Dat kan op Vrijeschool Zutphen VO!
 
Vrijeschool Zutphen VO is een school voor voortgezet onderwijs waar leerlingen vanuit het antroposofisch mensbeeld tot volwassenheid worden begeleid. De school telt rond de 1200 leerlingen.

Vrijeschool Zutphen VO is een bruisende school waar betrokken leraren leerlingen stimuleren in hun cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. De pedagogische visie van de vrijeschool is dat de mens zich ontwikkelt in leeftijdsfasen en dat het onderwijs hierbij aansluit. De totale leerling wordt aangesproken. Juist het aanspreken van hoofd, hart en handen leidt tot een optimale ontplooiing van de leerling. Daarom worden naast kennisgerichte vakken veel praktische en kunstzinnige vakken gegeven. Het periodeonderwijs, waarin leerlingen drie weken achtereen gedurende de eerste twee uren van de dag met hetzelfde vak bezig zijn, vervult daarin een levendige rol.
 
Daarnaast wil de school een veilige en inspirerende leefomgeving zijn voor leerlingen.
De school biedt mavo-, havo- en vwo-trajecten aan. Ook kent onze school een Regge-stroom waarin leerlingen leren door doen.

Missie

Wij, Vrijeschool Zutphen VO, werken er voortdurend aan een toonaangevend antroposofisch kennis- en ervaringscentrum te zijn waar mensen zich ontwikkelen tot vormgevers van een menswaardige maatschappij.

Visie

Ons handelen is gebaseerd op het antroposofische mens- en wereldbeeld van Rudolf Steiner. Al lerend geven wij dit vorm in deze tijd. Dat betekent dat ieder mens op aarde komt met een te vervullen opdracht zodat je kunt worden wie je bent.

Leerstof is voor ons ontwikkelingsstof die is afgestemd op de levensfasen van het kind / de jong volwassene.

In onze schoolgemeenschap werken wij aan onze persoonlijke ontwikkeling en aan die van anderen(en). We geven en nemen ruimte om door botsen en stromen te blijven groeien. Open naar buiten, in verbinding met jezelf, je omgeving en de wereld.


Video

Leerlingen over Vrijeschool Zutphen

Adresgegevens

De Ijsselhank 1
7200 AC Zutphen
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Vrijeschool Zutphen VO

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"13":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"7":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"2":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"5":1}}
1 onderwijsvacatures
Gisteren
Voortgezet onderwijs VO
Per direct
Parttime Circa 0,2300 fte