Motion Beweeg college

Onderdeel van: Lucas VO Delflanden - Zoetermeer
Voortgezet onderwijs
Openbaar
225 Leerlingen

Omschrijving van Motion Beweeg college

Wij zijn het MOTION Beweeg College, een vmbo-school in Zoetermeer waar sporten en bewegen een integraal onderdeel zijn van ons onderwijsaanbod. En daar hebben wij een hele goede reden voor.
 
Wie goed naar kinderen kijkt, kan zich nauwelijks voorstellen dat ze de hele dag stil in de klas moeten zitten. En toch is dat wat op de meeste scholen gebeurt. Vreemd toch?
Onze filosofie is simpel: gebruik een onderwijsmethode die bij een opgroeiend kind past en die wetenschappelijk aantoonbaar zijn of haar resultaten naar een hoger niveau brengt. Met onze bewegend leren methodiek zetten wij echt alles in beweging. Hun lichaam, maar ook hun sociale vaardigheden, hun zelfvertrouwen en – niet onbelangrijk – hun leerresultaten.
 
Op het MOTION Beweeg College beginnen wij elke schooldag actief met 60 minuten zwemmen, dansen, mountainbiken of een andere sport. Daarnaast krijgen leerlingen een bijzondere combinatie van leren en bewegen tegelijk. Engels terwijl je op een hometrainer zit, is bij ons dus heel gewoon. Zo blijven zij tot het einde geconcentreerd. Dat zorgt voor een prettige sfeer, mooie cijfers en leerlingen die goed in hun vel zitten.
 
Want kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten.
En docenten volgens ons ook niet.
 
Bewegen, sport en onderwijs is een totaalconcept op onze school, geen gimmick om even op te vallen. Daarom verwachten wij van al onze medewerkers – van conciërge tot receptioniste en van zorgprofessional tot docent – dat ze onze methodiek volledig omarmen. Ook dat maakt ons anders dan andere scholen. Wij staan met hart en ziel achter onze aanpak.

MOTION Beweeg College maakt deel uit van Stichting Lucas Onderwijs - regio VO Delflanden.

Documenten


Video


Adresgegevens

Van Doornenplantsoen 1
2722 ZA Zoetermeer
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen