O.R.S. Lek en Linge

O.R.S. Lek en Linge

Culemborg
Voortgezet onderwijs
Openbaar
2.500 Leerlingen
1 Locaties

Lek en Linge Culemborg

Lek en Linge maken we samen!
Lek en Linge maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. We zien elkaar, motiveren en steunen elkaar. We lachen samen en nemen elkaar serieus. Ieder van ons krijgt de ruimte en het vertrouwen om eruit te halen wat erin zit. Als ambitieuze professionals maken we ons onderwijs elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden. Kijk voor meer informatie eens op onze vacaturewebsite.

Wist je dat...
  • je in 19 minuten met de trein van Utrecht naar Culemborg reist?
  • we ieder jaar op wintersportreis gaan?
  • we al 25 jaar een succesvol Cultuurfestival organiseren?
  • we ons als UNESCO-school inzetten voor duurzaamheid en burgerschapsvorming?
  • we jaarlijkse excursies organiseren voor onze tto-leerlingen?
  • we interessante secundaire arbeidsvoorwaarden hebben, zoals bedrijfsfitness, fietsplan en meer?
Koffie en kennismaken?
Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons. Neem contact op!

Missie

Wij leiden onze leerlingen op tot zelfbewuste burgers, die hun kracht hebben leren kennen, hun verantwoordelijkheid nemen, deze samen met anderen inzetten voor zichzelf en ten dienste van elkaar en de samenleving. Met ons onderwijs dragen wij bij aan een inspirerend en betekenisvol leven.

Visie

Deze kernwaarden geven ons elke dag richting en houvast

Betrokkenheid: zien en gezien worden
Ons onderwijs maken we samen: docenten, leerlingen en onderwijsondersteunend personeel. We staan open voor elkaar, luisteren goed en nemen ieders inbreng serieus. Initiatieven en een proactieve houding worden gestimuleerd en gewaardeerd. Successen vieren we samen en complimenten geven we hardop. We durven verantwoordelijkheid te nemen en voelen ons gesteund door team en management.

Eigenaarschap: zelf de regie voeren
We kijken kritisch naar wat we doen en hoe we het doen. We delen een heldere visie, staan voor onze acties en doen wat we beloven. Op die manier laten we onze leerlingen zien hoe ook zíj de regie kunnen voeren over hun eigen ontwikkeling en toekomst. Wij geven hen daarvoor de kennis, het vertrouwen en de tools in handen.

Kansen: alles eruit halen
Iedereen verdient de beste kansen op een gelukkig en betekenisvol leven. Daarom denken wij in mogelijkheden in gaan we ook de lastige uitdagingen aan. Ons mensbeeld is positief en op groei gericht. We helpen leerlingen én collega's alles eruit te halen wat erin zit en zetten ons in om kansenongelijkheid tegen te gaan. 

Kwaliteit: we hebben hoge verwachtingen
Het kan altijd beter. We hebben hoge verwachtingen van onszelf, van collega's en van leerlingen. We kunnen eerlijke feedback geven en ontvangen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de kwaliteit op onze school en de lat ligt hoog. Innovatie, ontwikkeling, professionaliteit en zelfontplooing vinden we heel belangrijk.

 

Werkomgeving

O.R.S. Lek en Linge
Lek en Linge Culemborg is een van de twee vestigingen van Stichting Openbare Regionale Schoolgemeenschap (O.R.S.) Lek en Linge. De andere vestiging ligt in Geldermalsen en heet de Lingeborgh. Leerlingen uit de hele regio kunnen bij ons terecht voor alle niveaus van voortgezet onderwijs: van basisberoepsgerichte leerweg tot tweetalig gymnasium.

Grote school, kleinschalig onderwijs
Lek en Linge Culemborg is een bruisende en ambitieuze school, met veel aandacht voor cultuur, kunst en sport. Met ongeveer 2500 leerlingen zijn we een grote school met goede faciliteiten en veel mogelijkheden. Toch voelt het voor medewerkers en leerlingen kleinschalig en vertrouwd doordat het onderwijs is verdeeld over vier locaties (brugklas-, vmbo-, havo- en vwo-gebouw). 

Samen maken we Lek en Linge
De cultuur bij Lek en Linge is er een van samenwerken en elkaar verder helpen. We hebben hoge verwachtingen van elkaar en proberen het allerbeste uit onze leerlingen (en onszelf!) te halen. Bij Lek en Linge Culemborg wordt je gezien en gewaardeerd. De sfeer is positief, veilig en collegiaal. Je krijgt ruimte voor jouw ideeën en initiatieven en je wordt gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. 

 

Bijzonderheden

Zij-instromers welkom!
Werk jij momenteel in een andere branche maar trekt lesgeven in het voortgezet onderwijs je aan? Word zij-instromer bij Lek en Linge Culemborg! Je leert het vak op je opleiding én voor de klas. Waag de sprong! Wij vangen je goed op. Iets voor jou?

Onze scholen

Meer scholen tonen


Video

Lek en Linge maken we samen!

Collega’s aan het woord

”In mijn familie zeiden ze eigenlijk al jaren dat lesgeven echt iets voor mij zou zijn. Zelf had ik ook wel het idee dat ik ooit voor de klas zou staan als docent Nederlands. Toch belandde ik – na mijn studie Journalistiek en een paar jaar freelancen als redacteur – op de communicatieafdeling van een softwarebedrijf. Na een tijdje werd ik behoorlijk ongelukkig in die kantoorbaan. Ik ging naar een informatieavond over zijinstromen en besloot ervoor te gaan. Drie jaar geleden startte ik bij Lek en Linge Culemborg met een zwangerschapsvervanging – naast mijn opleiding Docent Nederlands aan de HU – en ik ben nooit meer weggegaan. Wat me zo goed bevalt? Elke dag is anders, het is nooit saai. Dat komt vooral door het contact met leerlingen, daar heb ik ontzettend veel plezier in. Hoe komen ze vandaag binnen, wat speelt er? Hoe hou ik ze bij de les, waarmee kan ik ze boeien? Vorig jaar had ik een leerling met dyslexie, die – zoals hij zelf zei – ‘haat had aan lezen’. Ik heb hem uitgedaagd toch een boek te pakken, maakt niet uit hoe makkelijk, over een onderwerp dat hij leuk vond. Een week later had hij het boek uit en vertelde er enthousiast over in de klas. Die momenten, daar doe je het voor. Iemand een duwtje in de goede richting geven. Dat doet die leerling goed, maar mijzelf zeker ook! Als zij-instromer ben ik ontzettend goed opgevangen door mijn directe collega’s en het team. Gelukkig maar, want ik had met zes brugklassen meteen wel erg veel op mijn bordje. Vanuit de sectie Nederlands werd ik goed op weg geholpen met wat we gingen doen, welke stof ik moest behandelen, welke opdrachten daarbij hoorden. Ik werd direct als volwaardig lid van het brugklasteam gezien en voelde vanaf het begin veel begrip, bijval en ondersteuning. We helpen elkaar vooruit, geven tips als iets niet lekker gaat. Ook nu ik alweer in mijn derde jaar zit bij Lek en Linge en bijna klaar ben met mijn opleiding, ben ik nog elke dag aan het leren. De ruimte die ik hier krijg om mijn studie goed af te ronden, is heel prettig. Er wordt echt rekening mee gehouden, soms kan ik ergens niet bij zijn en dan vangt iemand anders dat op. Ik kan ook altijd met collega’s meekijken om van hen te leren en ik nodig regelmatig iemand uit bij mij in de klas, en vraag dan naar feedback.”

Roy

Docent Nederlands


Adresgegevens

Multatulilaan 6
4103 NM Culemborg
Gelderland, Nederland
Route plannen

Vacatures van O.R.S. Lek en Linge

{"total":14,"sectoren":{"2":14},"vakken":{"69":1,"250":1,"67":1,"58":3,"45":1,"39":1,"52":2,"14":1,"8":1,"13":1,"36":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":14,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":11,"-1":0},"dienstverband":{"1":4,"3":4,"-1":6},"zijInstroom":{"1":4,"2":8,"-1":2},"onderwijsTypen":{"1":14,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":11,"6":1,"5":1,"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":2,"7":2,"30":8},"functieSoorten":{"1":13,"3":1},"provincies":{"5":14}}
14 onderwijsvacatures
Gisteren
Voortgezet onderwijs VO
per direct
Parttime 0.8 fte
3 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
ntb
Parttime ntb fte
21 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
z.s.m.
Parttime 0,6 fte
Toon alle 14 vacatures