Cals College IJsselstein

Onderdeel van: Cals College - IJsselstein
Voortgezet onderwijs
950 Leerlingen

Omschrijving van Cals College IJsselstein

Cals IJsselstein biedt praktijkgericht onderwijs  op het niveau van atheneum, havo, mavo, kader en basis.
 
Kernwaarden Cals IJsselstein:
We richten ons op de toekomst, hechten waarde aan verbinding, respect en ontmoeting. We zien elke leerling als een uniek individu.

We hebben kennis en kunde in huis om op alle niveaus theorie en praktijkgericht onderwijs te bieden, van atheneum tot basis. Daar ligt onze kracht en daarin zijn we uniek. We hebben vier gemengde brugklassen met voldoende doorstoommogelijkheden voor de leerling om zich te ontwikkelen. Voor het praktijkgerichte onderwijs kiezen de leerlinge uit drie leerroutes waar ze in de brugklas mee kennismaken. 
We geven les op een duidelijke en vriendelijke manier. We zijn vriendelijk tegen elkaar, maar we hebben ook duidelijke afspraken tijdens de lessen en daarbuiten. De sfeer binnen de school draagt bij aan hoe we met elkaar omgaan en daar werken we samen aan. We hebben interesse in elkaar en we kennen elkaar.
We geven onderwijs met moderne hulpmiddelen in een mooi gebouw. We hebben lessen van 50 minuten en door het jaar verdeeld dagen waarop thema's als Toekomst en Duurzaamheid centraal staan en leerlingen op een andere manier leren dan klassikaal en binnen het gebouw.

Begeleiding van nieuwe docenten en stagiairs
Het eerste jaar als nieuwe docent op het Cals IJsselstein heb je begeleiding van een werkplekbegeleider/ coach en zijn er wekelijks bijeenkomsten gepland om te sparren en informatie te delen. De begleiding start met een introductiedag voor aanvang van het schooljaar. Je ontvangt van ons een jaarcontract en in je eerste jaar word je ook beoordeeld, niet alleen door jouw leidinggevende, maar ook door de leerlingen en de collega's vanuit de sectie. 
 
Nieuwe docenten die in de loop van het schooljaar iemand komen vervangen krijgen een coach toegewezen en een inwerkprogramma op maat. Ook zul je beoordeeld worden door leerlingen, collega's en je leidinggevende.

Docenten in opleiding (stagiairs)

Het Cals IJsselstein is een gecertificeerde opleidingsschool. De begeleiding van stagiaires wordt verzorgd door werkplekbegeleiders.

Voor het Cals is het begeleiden van nieuwe mensen onderdeel van goed personeelsbeleid. Alle nieuwe docenten worden begeleid, ongeacht hoeveel werkervaring ze hebben en of ze een bevoegdheid hebben. Iedereen moet immers zijn weg vinden in het lesgeven op een nieuwe school.

Adresgegevens

Hoge Dijk 1
3401 RD IJsselstein
Utrecht, Nederland
Route plannen

Vacatures van Cals College IJsselstein

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"31":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":1,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"8":1}}
1 onderwijsvacatures
18 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-10-2023
Parttime 0,6 fte