De Kralingsche School

Rotterdam
Basisonderwijs
Algemeen bijzonder
220 Leerlingen

Omschrijving van De Kralingsche SchoolDe Kralingsche school is een algemeen bijzondere basisschool, gehuisvest in een karakteristiek gebouw uit 1916, gelegen in de wijk Kralingen in Rotterdam. Wij geven vanuit een niet aan enige religie verbonden overtuiging, ons onderwijs inhoud. Bij het onderwijs streven we ernaar de capaciteiten van het kind te onderkennen en de nieuwsgierige en kritische houding van kinderen optimaal te stimuleren, in een veilige en vertrouwde omgeving, waarbij de sociale en maatschappelijke vorming veel aandacht krijgt. De school hecht dan ook grote waarde aan begrippen als respect, tolerantie en samenwerken.

De “Vereniging De Kralingsche school” heeft een karakteristiek schoolgebouw aan de Rozenburglaan, grenzend aan het park en nabij de Kralingse Plas, waarin de ruimtes zodanig zijn ingericht dat de gebruiksmogelijkheden maximaal benut worden.


Onze missie is het zijn van een stabiele school waar kinderen elkaar accepteren en zich veilig voelen. Een school waar iedereen met plezier naartoe gaat en waar elk kind tot zijn recht komt. Een school die zorgt dat het beste uit alle leerlingen wordt gehaald door kwalitatief hoog onderwijs aan te bieden, waardoor de talenten, eigen aard en intelligentie van het kind volledig worden benut. Hierbij staan samenwerken, spelen en leren hoog in het vaandel.

Adresgegevens

Rozenburglaan 27
3062 EB Rotterdam
Zuid-Holland, Netherlands
Route plannen