Newmancollege

Onderdeel van: Libréon - Breda
Voortgezet onderwijs
Rooms-Katholiek
1.350 Leerlingen

Omschrijving van Newmancollege

Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.

Bijzonderheden

Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Adresgegevens

Verviersstraat 4
4826 HT Breda
Noord-Brabant, Nederland
Route plannen

Vacatures van Newmancollege

{"total":5,"sectoren":{"2":5},"vakken":{"44":1,"76":1,"31":1,"52":1,"45":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":5,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":3,"-1":0},"dienstverband":{"3":5,"-1":0},"zijInstroom":{"1":5,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":5,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":2,"6":3,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":5},"functieSoorten":{"1":5},"provincies":{"12":5}}
5 onderwijsvacatures
13 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
Zo spoedig mogelijk
Parttime 0,3 - 0,6 fte
13 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
Zo spoedig mogelijk
Parttime 0,3 - 0,6 fte
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-01-2024
Parttime 0,5 - 0,6 fte
Toon alle 5 vacatures