Cygnus Gymnasium

Onderdeel van: ZAAM - Docenten en OOP - Amsterdam
Voortgezet onderwijs
Interconfessioneel
836 Leerlingen

Omschrijving van Cygnus Gymnasium

De school
Het Cygnus Gymnasium is een relatief jong gymnasium in een prachtig gebouw (pal naast metrohalte Wibautstraat). We bieden gedegen onderwijs met moderne hulpmiddelen en een uitdagend programma. Onze examenresultaten zijn uitstekend, de sfeer is gezellig en we zijn heel actief en ondernemend. Er is veel aandacht voor onze leerlingen. Leren vinden we leuk en doen we onderzoekend, samen en met eigentijdse voorzieningen.

We werken vanuit een elektronische leeromgeving. Iedere leerling beschikt over een laptop. De docent gebruikt een touchscreen. We dagen de leerlingen uit te excelleren: in de lessen, in vakoverstijgende projecten, in keuzemodules en tijdens buitenschoolse activiteiten. We hebben veel excursies in binnen- en buitenland. Cygnianen hebben veel te kiezen. Het Cygnus Gymnasium is een enthousiaste school midden in de samenleving.

Bijzonderheden

Het Cygnus Gymnasium maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Amsterdam, Zaanstad en Monnickendam. De 23 scholen die deel uitmaken van stichting ZAAM bieden een breed aanbod van onderwijs aan: van praktijkonderwijs tot gymnasium. De scholen onderscheiden zich door een prettige sfeer, goede begeleiding met veel persoonlijke aandacht. De meerwaarde van ZAAM is een rijkdom aan kennis waardoor de scholen leerlingen uitstekend maatschappijgericht en kwalitatief goed onderwijs kunnen bieden.

Adresgegevens

Vrolikstraat 8
1091 VG Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Route plannen