Vathorst College

Vathorst College

Onderdeel van: Stichting Onderwijsgroep Amersfoort - Amersfoort
Onderdeel van: Stichting Onderwijsgroep Amersfoort - Amersfoort
Voortgezet onderwijs
Openbaar
1.000 Leerlingen

Omschrijving van Vathorst College

Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal.  Dit doen we aan de hand van onze kernboodschap: ‘wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij iedereen leert op een manier die bij hem/haar/hen past. Daarom werken we vanuit deze principes:
  • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid;
  • positiviteit;
  • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling);
  • richting, ruimte, ruggensteun;
  • wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt.
Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort. We zijn gevestigd  in het prachtige gebouw ICOON, waar wij samenwerken met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Ook zit er een kinderopvang in hetzelfde gebouw.

Werken als docent op het Vathorst College
Werken op docent het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.

Elke dag komen maar liefst 990 kinderen naar het Vathorst College toe. Deze leerlingen zijn, verdeeld over meerdere leerhuizen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen, waarbij je intensief samenwerkt met ongeveer 6-8 collega’s.

We werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis.

Kom in contact
Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je graag meer lezen? Neem een kijkje op onze website of stuur een e-mail naar Kelly de Vos via k.vos@vathorstcollege.nl.

Adresgegevens

Lovink 6
3825 MP Amersfoort
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Vathorst College

{"total":5,"sectoren":{"2":5},"vakken":{"52":1,"26":2,"21":1,"14":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":5},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":3,"-1":1},"dienstverband":{"3":5,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":5,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":5,"-1":0},"bevoegdHeden":{"6":3,"1":2,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":5},"functieSoorten":{"1":5},"provincies":{"8":5}}
5 onderwijsvacatures
7 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
In overleg
Parttime 0,2 fte
9 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-08-2024
Parttime 0,6-0,8 fte
9 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-08-2024
Parttime of fulltime 0,8-1,0 fte
Toon alle 5 vacatures