Internationale Schakelklassen

Onderdeel van: NUOVO - Utrecht
Voortgezet onderwijs
Openbaar
3.500 Leerlingen

Omschrijving van Internationale Schakelklassen

Onze school:

Ithaka is de ISK voor ruim de halve provincie Utrecht. ISK (Internationale Schakelklassen) is een vorm van voortgezet onderwijs voor leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken en die zich voorbereiden op een toekomst waarin het gebruik van de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. Voor veel kinderen zijn wij de eerste rustige plek na een onrustige tijd.


De doelen van dit onderwijs zijn het leren van de Nederlandse taal en het voorbereiden van de anderstalige leerlingen op het Nederlandstalig onderwijs. Daarnaast zijn we erop uit dat onze leerlingen betrokken raken bij onze samenleving, zodat ze daar een actieve en positieve rol in kunnen spelen. Wij hebben dat in onze missie verwoord als: “Ithaka stelt zich ten doel leerlingen te begeleiden in hun groei naar een volwassen bestaan”.


Op Ithaka werkt een bijzonder gemotiveerd en ambitieus team van medewerkers om deze doelen te bereiken. We laten ons door niets weerhouden om nieuwe paden in te slaan, experimenten op te zetten en aan ons onderwijsconcept te sleutelen. Zo hebben we recentelijk ons onderwijsconcept vernieuwd, werken we met keuzewerkuren, hebben alle leerlingen een portfolio, gaan de leerlingen op stage en zijn er allerlei projectdagen of –weken. En: het kan morgen weer anders zijn als er betere ideeën voor handen zijn.


Wat altijd hetzelfde blijft: We doen het samen.


Neem ook eens een kijkje op de website van de ISK.


Wij zoeken niet zomaar een docent, maar een persoonlijkheid, een leerder, een durver en een experimenteerder met een groot hart.


Adresgegevens

La Bohèmedreef 7
3561 KW Utrecht
Utrecht, Nederland
Route plannen

Vacatures van Internationale Schakelklassen

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"238":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":1,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"8":1}}
1 onderwijsvacatures