De Olijfboom

De Olijfboom

Onderdeel van: Stichting IBA - Hoofddorp
Onderdeel van: Stichting IBA - Hoofddorp
Basisonderwijs
Islamitisch
144 Leerlingen
20 Medewerkers

Omschrijving van De Olijfboom

De Olijfboom is een kleinschalige basisschool op islamitische grondslag in Hoofddorp. Dit betekent dat de wijze waarop wij ons onderwijs vormgeven sterk is geïnspireerd door islamitische normen en waarden. Wij geloven dat de islamitische principes van rechtvaardigheid, barmhartigheid, excellent gedrag en streven naar perfectie in alle handelingen van grote toegevoegde waarde zijn voor onze samenleving.

Missie

Wij zien als kerntaak van ons onderwijs dat wij de leerlingen helpen de beste versie van zichzelf te zijn. De Olijfboom heeft daarom als missie om bij iedere leerling de maximale onderwijsopbrengsten te behalen, met daarbij de mogelijkheden en aanleg van ieder kind in acht te nemen. Wij streven ernaar dat ieder kind de kennis en vaardigheden aangereikt krijgt om als zelfstandige en sociaal vaardige moslim bewust en actief bij te dragen aan de eigen leer- en leefomgeving. Gedeeld eigenaarschap is hierbij een kernwaarde, omdat dit de leerling bewust maakt van zijn of haar aandeel als individu in het groter geheel. Ook draagt gedeeld eigenaarschap ten positieve bij aan het succesvol doorlopen en afronden van het onderwijs.

Om bovenstaande te bereiken is het van groot belang dat de school samenwerkt met ouders om het kind zo goed mogelijk te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Een goede communicatie tussen school en ouders zorgt ervoor dat onderwijsopbrengsten en sociale vaardigheden ten positieve toenemen. Deze samenwerking zien wij als een “Gouden Driehoek” (educatief partnerschap), waarbij het kind centraal staat en ouders en school het kind ondersteunen vanuit verschillende hoeken. Het kind ‘rust’ als het ware op de leerkracht en de ouders. Hierdoor trachten wij met al onze capaciteiten en inzet een veilige omgeving voor alle leerlingen te creëren.

 

Werkomgeving

Als islamitische basisschool streven wij ernaar om een werkomgeving te bieden die onze medewerkers professionele uitdagingen biedt en toch een plezierige en ondersteunende sfeer behoudt. We hebben een goed georganiseerd en competent team dat zich richt op het bieden van de best mogelijke educatieve ervaring voor onze leerlingen. We streven naar een warme en gastvrije sfeer, waarbij respect voor de islamitische waarden en tradities centraal staat.

We bieden onze medewerkers ruimte voor persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling, waarbij we zorgen voor passende trainingen en teambuilding activiteiten. We erkennen dat een goede communicatie en samenwerking tussen collega's en met de ouders van onze leerlingen een belangrijke prioriteit zijn om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit en dat er een gevoel van gemeenschap en onderlinge steun is.

Als school zijn we er trots op dat we een positieve en respectvolle omgeving creëren waarin medewerkers voldoening kunnen halen uit het onderwijzen en begeleiden van kinderen. We streven ernaar om onze leerlingen een veilige en stimulerende omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen en groeien als individuen en als leden van de gemeenschap. Als school zijn we toegewijd aan het bevorderen van de intellectuele, fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling van onze leerlingen, en we zijn er trots op dat we deze missie samen met onze medewerkers kunnen nastreven.


Video

Welkom op De Olijfboom

Adresgegevens

Liesbos 16a
2134 21 Hoofddorp
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Olijfboom

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
21 dagen geleden
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime of fulltime 0,6-1,0 fte