Lorentz Casimir Lyceum

Onderdeel van: ORION Scholen - Eindhoven
Voortgezet onderwijs
Algemeen bijzonder
1.150 Leerlingen

Omschrijving van Lorentz Casimir Lyceum

Wie zijn wij?
Wie de Celebeslaan in Eindhoven inrijdt ziet een kleine grootstedelijke school met 1150 leerlingen en ongeveer 125 medewerkers, verscholen in het groen, op een prachtige, zo niet de mooiste, plek aan de rand van Eindhoven. Een plek die rust uitstraalt. Maar een waardevolle positie in de maatschappij. Daar zijn kennis en vaardigheden voor nodig, maar ook is het belangrijk om sociaal en
emotioneel sterk te zijn. De medewerkers van het Lorentz Casimir Lyceum begeleiden en stimuleren dat en dagen de leerling én zichzelf uit, elke dag, elke week.

Het Lorentz Casimir Lyceum behoort tot de vier oudste Nederlandse lycea op algemene grondslag. Een school met een rijke historie. Dat klinkt door in het nu. Als Brainportschool voelen we ons thuis in deze hightech regio; er hangt een ondernemende en innovatieve geest met design denken als basis. Ons onderwijs beweegt zich dan ook langs de assen innovatie & technologie versus ondernemerschap & duurzaamheid. De resultaten passen bij de ambities; elk jaar horen we bij de top, onder andere qua slagingspercentage, van de VO-scholen van Nederland. Een hecht en betrokken team wijst daarin de weg.

Samen dagen we leerlingen uit om op ontdekkingstocht te gaan: intellectueel, in zichzelf en in de wereld. Leerlingen hebben veel keuzevrijheid en krijgen onderwijs aangeboden in een veilige omgeving. Op het Lorentz Casimir Lyceum kan en mag een leerling zichzelf zijn; we zijn een warme school, een hechte community. De kernwaarden zijn leidend voor het gedrag van leerlingen en ons als personeel: uitdaging, nieuwsgierigheid, verantwoordelijkheid, saamhorigheid, plezier en respect.

De wereld is continu in beweging en onze school gaat mee in deze veranderende wereld, schudt steeds zijn veren op en zet stappen naar voren om een optimaal klimaat te realiseren. Binnenkort is dat nieuwe huisvesting. Deze is groen, qua omgeving én energiegebruik. Ons nieuwe gebouw is bijna energieneutraal. En leren en werken in het groen geeft rust en energie! Er ligt een zee aan mogelijkheden voor een prachtige toekomst.

We begeleiden alle leerlingen op hun weg naar volwassenheid om de wereld open tegemoet te treden. Samen zorgen we ervoor dat ze er klaar voor zijn. Het Lorentz Casimir Lyceum ziet je staan en daagt je uit, op elke etappe van deze prachtige ontdekkingsreis.

Wil je meer informatie over onze school? Kijk eens op onze website: www.lcl.nl
Onze school is onderdeel van het ORION NXT samenwerkingsverband.


Adresgegevens

Celebeslaan 10-20
5641 AG Eindhoven
Noord-Brabant, Nederland
Route plannen

Vacatures van Lorentz Casimir Lyceum

{"total":3,"sectoren":{"2":3},"vakken":{"124":1,"59":1,"158":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":3,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"1":1,"3":1,"-1":1},"zijInstroom":{"1":3,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":3,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":1,"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":2},"functieSoorten":{"3":3},"provincies":{"12":3}}
3 onderwijsvacatures
7 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
28 augustus 2023
Parttime 2 of 3 dagen fte
10 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
In overleg
Parttime 0,3 - 0,4 fte
SLUIT BINNENKORT
SLUIT BINNENKORT
60 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1 oktober 2023
Fulltime 1,0 fte