Zeeraket

Zeeraket

Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Basisonderwijs
Openbaar
300 Leerlingen

Omschrijving van Zeeraket

Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 38 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs (SBO) en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.

Bijzonderheden

Wij werken met de pedagogische lijn in school op basis van het gedachtegoed van Stephen Covey. De 7 gewoonten van effectief leiderschap, met de naam The Leader in Me. Deze lijn ontwikkelt persoonlijk leiderschap bij kinderen. Dat is iets heel anders dan hiërarchisch leiderschap, waarbij het gaat om een gezagsverhouding.
Het gaat hier om leidinggeven aan jezelf en inzicht in jezelf en je relatie met de ander. Het gaat om zicht krijgen op je eigen aandeel en je verantwoordelijkheid in allerlei (sociale) situaties.
 
De Zeeraket in relatie met de “boom” van Stephen Covey:
Wortels: eerst jezelf
Stengel: jij en de ander
Kruin/duin: evenwicht, blijven onderhouden

“Het beste wat je kunt worden, is jezelf".
 
Voor ons als team van De Zeeraket een prachtige concrete manier om mede inhoud te geven aan ons motto “uitdagend onderwijs met oog voor persoonlijk leiderschap”. Wij geloven dat een combinatie van kennis, vaardigheden en life skills de manier is waarop onze kinderen zich in een uitdagende en dynamische maatschappij staande kunnen houden en succesvol kunnen zijn.

Documenten


Adresgegevens

Muiderzandweg 4
1363 CG Almere
Flevoland, Nederland
Bereken woon-werk afstand