Het Goese Lyceum Oranjeweg

Het Goese Lyceum Oranjeweg

Voortgezet onderwijs
Openbaar
1.200 Leerlingen

Omschrijving van Het Goese Lyceum Oranjeweg

Het Goese Lyceum Oranjeweg moedigt leerlingen aan om het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs is de basis, daarnaast biedt de school tal van extra programma’s, projecten en activiteiten waarmee leerlingen hun talenten op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen; technisch, talig, cultureel, muzikaal en wiskundig. Leerlingen kunnen (inter)nationaal erkende certificaten behalen, die een waardevolle aanvulling kunnen zijn op het diploma. 

Naast dit uitgebreide aanbod aan (extra-)curriculaire activiteiten staat de school ook bekend om de bijzondere sfeer. Het Goese lyceum is ervan overtuigd dat een prettige leeromgeving waar respect en oog is voor elkaar, onontbeerlijk is voor de ontwikkeling van elke leerling. Ook in de dagelijkse organisatie van de school is zichtbaar oog en respect voor elkaar. Natuurlijk is het halen van het diploma belangrijk maar ook sociale- en persoonsvorming is van groot belang.

Het Goese Lyceum .. een school voor uitdagend onderwijs, waar we rekening houden met de interesses en capaciteiten van leerlingen!

Een "leuke" school:
Een actieve leerlingenvereniging Vlam die veel activiteiten organiseert, aandacht voor kunst & cultuur, dans en muziek,drama, toneel, sport- en spelactiviteiten.

Werkomgeving

Op Het Goese Lyceum locatie Oranjeweg te Goes zijn we trots op de titels Cultuurprofielschool en Sportactieve school.

Bijzonderheden

Stichting Scholengroep Pontes en het Ostrea Lyceum gaan met ingang van 1 januari 2025 fuseren. Een bestuurlijke fusie versterkt de positie van de scholen als het gaat om onderwijsuitdagingen zoals personeelstekorten en schommelende leerlingaantallen, en
speelt in op ontwikkelingen zoals nieuwe bekostigingsmethoden, verduurzaming en huisvesting. Beide bestuurders benadrukken: “Het doel van de bestuurlijke fusie is niet om mavo, havo en vwo-scholen samen te voegen. Nieuwe vormen van samenwerking of
samenvoeging worden in 2024 wel onderzocht voor vmbo basis, kader en gemengd, zodat we zoveel mogelijk verschillende vmbo opleidingen kunnen blijven aanbieden aan alle leerlingen. Onze samenwerking is van groot belang voor de toekomst van het voortgezet onderwijs in de regio. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven profiteren van een breed en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod. De continuïteit van ons onderwijs zorgt voor baanzekerheid, waardoor wij een aantrekkelijke werkgever zijn.”

Video


Collega’s aan het woord

Eline, 33 jaar, onderwijsassistent locatie Oranjeweg in Goes. “Hier bij Pontes zorgen we er met zijn allen voor dat de leerlingen tot leren komen en het diploma halen. Iedereen is welkom en telt evenveel mee. Zelf ben ik slechtziend en dit is nooit een probleem geweest, we hebben allemaal wel eens hulp nodig. Pontes denkt met mij mee over hoe ik mijn werk op een fijne manier kan doen. Ik houd bijvoorbeeld van het vak Engels. Dat weten mijn collega’s en als er in die les een onderwijsassistent nodig is, vragen ze mij als eerste. Ook fijn bij Pontes: de lijntjes zijn kort. De teammanager maakt altijd een praatje en ik kan snel terecht wanneer er iets speelt. En als ik een idee heb, mag ik daarmee aan de slag. Ik heb veel interesse in de Verenigde Arabische Emiraten en in de apartheid in Afrika, daar mocht ik lessen over maken die ik geef als er bij uitval eens geen lesprogramma voor handen is. Een paar jaar geleden hielp ik een jongen die gezakt was voor zijn examen Engels op de havo. Hij slaagde daarna met vlag en wimpel en dat vond ik zo mooi dat ik ging denken: is dit iets voor mij? Ik werkte als presentatrice maar besloot te starten met de deeltijdopleiding leraar Engels, spannend! Mijn ervaring als presentatrice kwam prima van pas bij het staan voor de klas, het ‘presenteren van de les’. Mijn opleiding kon ik helaas niet afmaken, maar ik wist wel zeker dat ik op een middelbare school wilde blijven werken. Toen nam Pontes mij aan als onderwijsassistent. Het voordeel van werken als onderwijsassistent is dat ik nu met veel verschillende vakken bezig ben. Mijn brede interesse komt ook goed van pas. Het is zo’n veelzijdige baan. Ik vervang lessen of zorg ervoor dat de docent de les via Teams aan de klas kan geven en iedereen goed in beeld is. Dan hou ik orde en ben ik de handen en voeten ter plaatse. En ik help ook regelmatig mee in de mediatheek, boeken innemen en uitlenen. Laatst gaf een verhalenverteller een presentatie over Odysseus. Geweldig om te zien hoe de leerlingen bijna geobsedeerd aan zijn lippen hingen en vragen stelden. En daar leer ik dan zelf ook weer van. Ik vind dit zo’n betekenisvolle baan waar ik zoveel voldoening uithaal, ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap en kan het iedereen aanraden.”

Eline

Onderwijsassistent


Adresgegevens

Oranjeweg 90
4461 LR Goes
Zeeland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Het Goese Lyceum Oranjeweg

{"total":11,"sectoren":{"2":11},"vakken":{"69":1,"67":1,"52":1,"76":1,"7":1,"31":1,"21":1,"26":1,"14":1,"133":1,"39":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":11},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":8,"-1":0},"dienstverband":{"3":6,"1":4,"-1":1},"zijInstroom":{"1":2,"2":9,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":11,"26":11,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":6,"6":2,"2":2,"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":11},"functieSoorten":{"1":10,"3":1},"provincies":{"9":11}}
11 onderwijsvacatures
9 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
schooljaar 24/25
Parttime ca. 0.3 - 0.4 fte
19 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
schooljaar 24/25
Parttime ca. 0.8 fte
20 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
schooljaar 24/25
Parttime of fulltime 0.8 - 1.0 fte
Toon alle 11 vacatures