Edith Stein College

Onderdeel van: Esloo Onderwijsgroep - Den Haag
Voortgezet onderwijs
Interconfessioneel
1.000 Leerlingen

Omschrijving van Edith Stein College

Het Edith Stein College is een geweldige springplank, maar geen rode loper.

We zijn trots op onze leerlingen: jonge mensen van ruim 60 nationaliteiten en culturen. Zij bevestigen ons elke dag opnieuw hoe verrijkend het is om met elkaar aan de slag te zijn in een klimaat waarin jonge mensen zichzelf ontdekken, opstaan en hun grenzen verleggen.

Wij zijn overtuigd van het ongebreidelde potentieel van ieder kind om zich te ontwikkelen en te groeien in richtingen en niveaus die op deze school volop ontdekt en ervaren kunnen worden. Het ontsluiten van dit bijzondere potentieel, dat is onze taakopvatting. Daar leven we voor tijdens ons werk, daarin vernieuwen we, daar staan we voor.

Wij zijn het oudste lyceum van Nederland. We nemen de ervaring en inzichten mee om succesvol te zijn in wat we doen. Dat zie je terug in de structuur van de school en de vakken binnen ons programma. Hierin is bijvoorbeeld veel aandacht voor Versterkt Taalonderwijs. Een Verlengde Brugklas, die leerlingen voorbereidt op een doordachte vervolgkeuze. Een Zomerschool. En bijzondere vakken, zoals Persoonsvorming.

Bovenal zijn het onze docenten die het verschil maken. Zij zijn het die het doen, met grote bevlogenheid en grote deskundigheid. Hun taakopvatting gaat het problematiseren ver voorbij. Als leerling weet je hen aan jouw zijde, altijd. Zij openen jouw mogelijkheden om te zijn wie je bent en te groeien naar wie je wilt zijn. Kinderen met een migratieachtergrond wijs in de wereld laten landen en met een carrière voor ogen waarin zij gelukkig en succesvol kunnen zijn. Dat is hoe het Edith Stein College de lat voor zichzelf heeft gelegd. Hier maken we van de uitzondering de regel, hier worden carrières ontwikkeld.

Maar, als school vragen wij ook iets van onze leerlingen!

Wij nemen onze leerlingen serieus en vragen hen om hetzelfde te doen. Ze zijn welkom als ze al hun inzet meenemen. Ze kunnen op ons rekenen als ze hier werk willen maken van waar ze goed en gelukkig in willen worden. Als leerlingen dromen waar willen maken, dan horen ze thuis op het Edith Stein College. Het Edith Stein College is dus een geweldige springplank, maar geen rode loper. We vragen onze leerlingen om hun bluf en branie thuis te laten, maar hun trots en zelfbewustzijn mee te nemen. Niet voor niets is onze slogan: Mooi. Maak het maar waar

Voor meer informatie over de school, zie onze website: www.edithsteincollege.nl.


Adresgegevens

Louis Couperusplein 33
2514 HP Den Haag
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen

Vacatures van Edith Stein College

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"52":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":1,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures
3 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
januari 2024
Fulltime 1 fte