Hbo-pedagogiek

Organisatie
Share |

Organisatie
Driestar hogeschool
Plaats
Gouda
Beschrijving
Driestar hogeschool leidt leraren op voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De lerarenopleidingen behoren tot de beste van Nederland. We maken deel uit van een organisatie die veel kennis over onderwijs heeft en dit doet vanuit christelijke waarden en bijbelse bronnen. Onze christelijk-reformatorische identiteit vormt een wezenlijk onderdeel van de opleiding. Het doortrekt alles wat we doen: de omgang met elkaar en onze studenten, het invullen van de lessen, het houden van dag- en weekopeningen. We spannen ons in om leraren op te leiden die zich geworteld weten in de Bijbelse leer en de gereformeerde belijdenis, die bewogen zijn met kinderen en jongeren en hart hebben voor hun werk. Daarnaast helpen we scholen bij de vormgeving van goed onderwijs en het nascholen van docententeams. Veel van onze docenten geven ook les in het onderwijs. Zo hebben we niet alleen gedegen kennis van de theorie, maar weten we ook wat er leeft in de praktijk. Dat merk jij in je opleiding. Kenmerkend voor onze hogeschool is de kleinschaligheid, de open sfeer en de goede persoonlijke begeleiding.

Opleiding

Opleiding
Hbo-pedagogiek
Omschrijving

Ben je geïnteresseerd in kinderen, jongeren en hun opvoeding? Dan is de opleiding hbo-pedagogiek een mooie uitdaging.
Met deze opleiding kun jij straks opvoeders, zoals ouders en leraren, ondersteunen in hun mooie, maar soms ook moeilijke taak. Je leert veel over de opvoeding van kinderen en jongeren, zodat je opvoeders zo goed mogelijk kunt begeleiden. Ook leer je een bijdrage te leveren aan beleid over opvoeding of onderwijs.
Tijdens de opleiding oefen je de beroepstaken van een hbo-pedagogoog, maar krijg je ook veel specifieke kennis en vaardigheden aangereikt . Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke vorming.
Je kunt met deze opleiding gaan werken in beroepen zoals gezinsbegeleider, jeugdhulpverlener, kinderopvangpedagoog, opvoedingsvoorlichter, zorgco├Ârdinator of beleidsmedewerker.
Op deze website lees je meer over de inhoud en vorm van de deeltijdopleiding hbo-pedagogiek. Je bent van harte welkom een college bij te wonen.