Vacature Opleidingsmanager Zorg en Welzijn in Emmen

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Opleidingsmanager Zorg en Welzijn 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
2-4-2023
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving

WAT IS JOUW WAARDEVOLLE BIJDRAGE AAN REGIO EMMEN?

Met ingang van het nieuwe schooljaar zoeken wij een opleidingsmanager voor de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkunde binnen de afdeling Zorg en Welzijn in de regio Emmen.

Als opleidingsmanager bepaal je mede de koers van Drenthe College in de regio. Je bent het gezicht in de regio voor jouw opleidingen en je bouwt, zowel in- als extern, continue aan duurzame relaties. Samen met de onderwijsteams werk je aan het beste onderwijs voor onze studenten: jongeren én volwassen.

WAT GA JE DOEN?

 • Als lid van het regionale management team (RMT) Emmen geef je mede vorm aan regionale en regio-overstijgende opdrachten.
 • Leiding geven aan twee teams binnen het domein Zorg en Welzijn.
 • Samenwerken met opleidingsmanagers van andere regios binnen de branche Zorg en Welzijn.
 • Onderzoeken hoe de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkunde hun onderwijs meer kunnen integreren.
 • Teams en individuele medewerkers stimuleren en ondersteunen in hun proces in relatie tot het ontwikkelen van flexibel onderwijs.
 • Je bent actief betrokken bij de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Hierin vertegenwoordig je de zorgopleidingen van DC.
 • Samen met de adviseurs Leven Lang Ontwikkelen (LLO) ons aanbod voor volwassenen en instellingen extern profileren en uitbreiden.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen

WAT BRENG JE MEE?

Wij zoeken een betrokken collega die in staat is ruimte te geven, maar ook koers houdt. Iemand die heldere keuzes maakt en als boegbeeld de organisatie vertegenwoordigt. Maar zich ook heel bewust is van de context waarbinnen - en de personen waarmee - gewerkt wordt. Daarnaast vragen we:

 • Hbo+ werk- en denkniveau.
 • Een coachende manier van leidinggeven.
 • Affiniteit met en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen de richting verpleging en Verzorging.
 • Een innovator/inspirator en verbinder gericht op samenwerking.
 • Iemand die in staat is een extern netwerk met relevante contacten op te bouwen.
 • Het vermogen te analyseren, creatieve oplossingen te vinden, resultaatgericht te sturen én organisatiesensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

WAT ZETTEN WIJ DAAR TEGENOVER?

 • Je start met een tijdelijke aanstelling voor 1 fte voor de duur van een jaar met de intentie dit te verlengen. Je standplaats is Emmen.
 • Beloning conform cao mbo maximaal € 5.924,00 per maand.
 • Jouw groei en ontwikkeling is belangrijk voor ons! Er is opleidingsbudget voor je eigen groei. Daarnaast ontwikkel je met je team. En zijn er DC brede workshops van de DC Academie.
 • Verder krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een goede pensioenregeling en een tegemoetkoming voor je zorgverzekering.

Over DRENTHE COLLEGE

Naam school
Adres
Van Schaikweg 98 , 7800AD Emmen Drenthe NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
HR Office
Omschrijving
Wij zijn een mbo en opleidingscentrum in Drenthe. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding bij ons. Dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel. Bij Drenthe College werken ruim 850 medewerkers.

Iedere student verdient een school met geweldige docenten en een sterk team van ondersteuners. Samen bouwen we aan een waardevolle toekomst voor studenten. De mensen voor de klas en ook de teams van professionals en vakdeskundigen er omheen. Professionals maken uiteindelijk het verschil.
Drenthe College is een Regionaal Opleidings Centrum (ROC). We leiden de vakmensen voor de toekomst op in de volgende sectoren:
 • Economie en Dienstverlening
 • Techniek
 • Zorg en Welzijn
Studenten kunnen zowel in de BOL (dagstudenten) als in de BBL (werken en leren). We hebben veel aandacht voor studenten die extra ondersteuning nodig hebben. Voor meer informatie zie www.drenthecollege.nl

Bij Drenthe College hebben we aandacht voor elkaar. De student wordt gezien en gehoord, en dat geldt vanzelfsprekend ook voor collega’s onderling. Samen vormen we een plek waar het prettig is en je jezelf kunt zijn.
We bieden studenten goede persoonlijke begeleiding en uitdagend onderwijs. Zo ontdekken zij wat van waarde is en hoe zij van waarde willen zijn. Nu en in de toekomst.
Samen met bedrijven, instellingen en de regio zien en benutten we kansen. Goed inspelen op een snel veranderende arbeidsmarkt; het hoofd bieden aan de gevolgen van vergrijzing en krimp. Met onze partners in de regio ontwerpen en voeren we activiteiten uit op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) voor de medewerkers van organisaties en bedrijven.
We ontsluiten potentieel bij kwetsbare groepen in de samenleving. Drenthe College heeft daarom een sterke focus op de regio. We zijn een partner die weet wat er leeft én wat nodig is in die regio.

We dagen onze studenten, onze partners in de regio en elkaar steeds uit. Om nieuwe dingen te doen, om grenzen op te zoeken en te verleggen. Om het elke dag weer een stapje verder te doen of het een beetje beter te doen. Zo maak je ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Je talenten te verkennen en elke dag te leren. Van elkaar en met elkaar.
Om dit te realiseren zoeken wij regelmatig collega’s die een bijdrage willen leveren aan ons mooie middelbaar beroepsonderwijs en LLO activiteiten. Collega’s die geworteld zijn in en/of feeling hebben met de beroepen waar wij voor opleiden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

IETS VOOR JOU?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk zondag 2 april 2023 via de website. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met regiodirecteur Gerard Eilert via g.eilert@drenthecollege.nl of 06 485 274 15.

De gesprekken vinden plaats in week 16. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.