Broeckland College

Broeckland College

Onderdeel van: PCOU Willibrord - Breukelen
Onderdeel van: PCOU Willibrord - Breukelen
Voortgezet onderwijs
Protestants-Christelijk
505 Leerlingen

Omschrijving van Broeckland College

Het Broeckland College is een kleine school met een regionale functie, gevestigd in Breukelen. Leerlingen voelen zich bij ons snel thuis. Er zitten ongeveer 500 leerlingen op onze school en er werken ongeveer 60 mensen. Samen zorgen wij voor een prettig leef- en leerklimaat, gebaseerd op christelijke normen en waarden, waar iedereen welkom is. 

Onze visie is: leren door doen: gedreven, enthousiast en effectief. 

Van ons mag je verwachten dat we staan voor goed onderwijs, heldere communicatie, duidelijke informatie en een constructieve samenwerking. 

PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!

Missie

Het Broeckland College stimuleert je om jouw kwaliteiten te ontdekken, te versterken en in te zetten zodat je jezelf ontwikkelt en je jezelf gedegen voorbereidt op het vervolgonderwijs, op een plek in de moderne en steeds veranderende maatschappij en op de (technologische) arbeidsmarkt.

Leren door doen: gedreven, enthousiast en effectief.
Wij staan voor goed onderwijs, heldere communicatie, duidelijke informatie en een constructieve samenwerking.”
 

Visie

We zijn er als school voor om het leren van leerlingen te organiseren en te versterken. Dit doen we door: 
 • Betekenis te geven aan het leren, door te werken met echte opdrachtgevers, waardoor motivatie voor het leren ontstaat.  
 • Te differentiëren in aanpak, tempo en niveau, waardoor we onderwijs op maat voor de leerling creëren.  
 • Feedback te geven vanuit een groeimindset. Dan maken we helder wat een leerling al kan doordat een leerling zich heeft ingezet. 
 • ‘Doen’ een relevante plek in het leerproces te geven. Zo laten we leerlingen zelf ontdekken en onderzoeken in hun leerproces.  
 • Onderzoekend en ontwerpend leren. Dan ontwikkelen leerlingen creativiteit en maken ze kennis met moderne technologieën. 
 • Leren in een moderne leeromgeving met de nieuwste technieken en technologieën. Zo bereiden we leerlingen voor op hun vervolgopleiding en het toekomstig werk. 
 • Actief werkvormen inzetten in de leerprocessen van leerlingen. Dan verrijkt het leerproces bij de leerling.  
 • De voorwaarden voor het leren te organiseren met een passend klassenmanagement. 
 • Leerlingen positief te benaderen. Dan bieden we een veilige en prettige leeromgeving. 
 • Leerlijnen op maat voor iedere leerling. Dat zorgt voor optimaal aansluiten bij de leerbehoefte van de leerling.
 • Leerlingen te leren om verantwoordelijkheid te nemen. Door ze zelf doelen te laten stellen, zelf controle strategieën aan te leren en te laten reflecteren op hun eigen gedrag. Dan wordt het leerproces ook van de leerling. 

Werkomgeving

I.v.m. nieuwbouw zitten we thans in 2 noodlocaties waarin we het onderwijs verzorgen. Maar het perspectief is: een mooi nieuw gebouw, waarin we voor alle vakken een goed gefaciliteerde leeromgeving bieden. Zie onze website voor meer informatie en een animatie van het nieuwe gebouw.

Bijzonderheden

We zijn een brede vmbo-school met 6 profielen: Zorg & welzijn (Z&W), Groen, Economie & ondernemen (E&O), Produceren, installeren en energie (PIE), Bouwen, wonen en interieur (BWI) en Mobiliteit en transport (M&T), met leerwegondersteuning voor de basisleerlingen. Ons wervingsgebied is vanuit een grote regio, onze leerling populatie bestaat uit een grote verscheidenheid aan kinderen uit dorpen, poldergebieden en steden. We zijn een kleinschalige school met een hecht gedreven team dat voor goed onderwijs staat en er ook voor elkaar is.


Collega’s aan het woord

Wat we vaak horen van nieuwe collega's, die bij ons komen werken, is dat het een warm welkom is bij ons met veel ondersteuning vanuit de collega's. Daarnaast is onze leerlingzorg uitgebreid.

Diverse collega's

Docent


Adresgegevens

Engel de Ruyterstraat 40
3621 CV Breukelen
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Broeckland College

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"52":1,"8":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":2},"dienstverband":{"3":1,"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":2},"onderwijsTypen":{"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":1,"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1,"3":1},"provincies":{"8":2}}
2 onderwijsvacatures
12 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
2024-02-13
0,600 - 1,000 fte
83 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
2024-02-26
0,800 fte