Vossius Gymnasium

Vossius Gymnasium

Onderdeel van: Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia - Amsterdam
Voortgezet onderwijs
Openbaar
842 Leerlingen

Omschrijving van Vossius Gymnasium

Het Vossius 
Onze missie
Op het Vossius is leren leuk. Het Vossius is een klein, levendig en hecht Amsterdams gymnasium. De school is zowel traditioneel als eigentijds en kijkt met een open blik naar de veranderende samenleving. Wij willen leerlingen boven zichzelf uit laten stijgen. Ze in verwondering brengen en autonoom leren denken.
 
Onze visie  
In de huidige samenleving, waarin mensen steeds meer langs elkaar heen leven, willen we dat onze leerlingen zich juist verbinden met de wereld. De wereld houdt niet op bij de grenzen van Europa en een breed palet aan vaardigheden is nodig om te kunnen functioneren als wereldburger.
Daarom wordt op het Vossius iedereen gestimuleerd interesses en talenten te ontwikkelen en grenzen te verleggen. We gaan op zoek naar de wortels van onze beschaving en leggen de verbinding tussen de wereld van vroeger en vandaag.  Verhalen uit de klassieke oudheid helpen hierbij, net als onze vele projecten, zoals Wereldcultuur, GeoFuture, muziekavonden, de Romereis en vele andere culturele en sportieve activiteiten.
 
De basis
We zorgen voor een fijne en respectvolle sfeer tussen leerlingen onderling, tussen docenten en leerlingen en tussen school en ouders. Op het Vossius mag je zijn wie je bent en maak je vrienden voor het leven. 
Leerlingen en medewerkers vormen samen een leergemeenschap waar iedereen in een veilige omgeving wil en kan leren. Onze inspirerende en bevlogen docenten vormen de fundering van ons onderwijs. Zij houden ervan leerlingen enthousiast te maken voor hun vak en daarmee het begrip van de complexe wereld te vergroten. We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken het onderwijs beter wordt.
 
Welkom!
Alle nieuwsgierige leerlingen met een vwo-advies zijn welkom. Onze leerlingen willen hier graag hun diploma behalen en daar zorgen we samen voor. We ondersteunen waar dat nodig is, verdiepen waar het kan en geven kansen om te excelleren voor wie wil.  
Op het Vossius is niemand ooit uitgeleerd.

Adresgegevens

Messchaertstraat 1
1077 WS Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Vossius Gymnasium

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"26":1,"59":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":2,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":1,"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":2},"functieSoorten":{"1":1,"3":1},"provincies":{"6":2}}
2 onderwijsvacatures
7 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
zo snel mogelijk
Parttime 0,5 - 0,6 fte
8 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
zo snel mogelijk, bij voorkeur per 01-01-2024
Parttime 0.6 fte