15e montessorischool van Maas en Waal

15e montessorischool van Maas en Waal

Amsterdam
Basisonderwijs
Openbaar
300 Leerlingen

Omschrijving van 15e montessorischool van Maas en Waal

De 15e montessorischool school van Maas en Waal is een levendige openbare montessorischool, midden in de Rivierenbuurt in Amsterdam zuid. Onze school staat open voor iedereen, we hebben respect voor ieders culturele en/ of levensbeschouwelijke achtergrond én we geven onderwijs volgens het concept van Maria Montessori, waarin zelfstandigheid en onafhankelijkheid belangrijke waarden zijn. Het werken met materialen staat centraal in ons onderwijs. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen en ons motto is ‘creatief leren leren’. De school heeft ruim 300 leerlingen en we werken in samengestelde groepen van 3 leerjaren (onderbouw, middenbouw, bovenbouw).
Leerkrachten begeleiden de leerlingen op een kindgerichte manier. Pijlers van ons pedagogisch klimaat zijn acceptatie, respect, vertrouwen en behulpzaamheid.
Wij bieden de vakken uit de wereldoriëntatie, natuur, techniek en kunstzinnige oriëntatie geïntegreerd en zonder methode aan in ons kosmisch onderwijs. Dit doen wij thematisch. Bij ons staat ‘onderzoekend leren’ en de 21e eeuwse vaardigheden centraal.
Daarnaast is passend onderwijs een onderdeel van onze visie. Waar het kan, doen we dat zoveel mogelijk in de klas, maar we zijn ook trots op onze twee ‘kleine klassen’; één voor kinderen met gedrags- en leerproblemen en één voor hoogbegaafde kinderen.

Adresgegevens

Uiterwaardenstraat 544
1079 AZ Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand