OZHW - Focus Beroepsacademie

OZHW - Focus Beroepsacademie

Onderdeel van: ROOZZ - Barendrecht
Voortgezet onderwijs
Openbaar
900 Leerlingen

Focus Beroepsacademie Barendrecht

Focus Beroepsacademie is dé brede vmbo-school voor Barendrecht en omstreken en biedt een breed scala aan profielen. Focus Beroepsacademie gaat uit van gepersonaliseerd leren. Hierbij begeleiden we leerlingen bij het ontwikkelen en ontdekken van hun talenten en vaardigheden. Doelgerichte persoonlijke aandacht, verbondenheid, oog voor geluk en groei staan hierbij centraal. De leerling is het middelpunt en de (rooster)planning wordt daaromheen georganiseerd. De leerlingen worden intensief en persoonlijk begeleid, uitgedaagd en aangemoedigd. Aangepast aan zijn of haar niveau met steeds het doel hen meer te laten bereiken dan hij of zij zelf ooit had durven dromen. 
 

We zijn ervan overtuigd dat gepersonaliseerd leren, geïnspireerd op het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan, het best bij onze leerlingen past en hen verder helpt in hun leven. Onze leerlingen krijgen meer verantwoordelijkheid en regie over hun eigen leerproces en wij geloven dat dit leerlingen helpt groeien, waardoor zij meer bagage meekrijgen om voordeel van te hebben bij vervolgopleidingen en in hun arbeidsleven. 

Om het nieuwe onderwijsconcept goed te laten werken, wordt veel tijd besteed aan opleidingen. Dat zijn opleidingen zoals ‘doelgericht werken in plaats van taak- gericht’, ‘coaching van leerlingen’ en ‘formatief evalueren’. Op dit gebied zijn de komende jaren nog verdiepingsslagen te maken. 
 

Onze school valt onder twee besturen: een christelijk en een openbaar bestuur, respectievelijk CVO en OZHW. 
 

CVO heeft vijf pijlers opgesteld die leidend zijn binnen de scholen:

  • Goed onderwijs voor het leven
  • Vernieuwend onderwijs, bij de tijd
  • Inclusieve identiteit: ontmoeting
  • Professioneel en lerend
  • Met plezier samen sterk 
 

OZHW heeft vijf kernwaarden opgesteld die leidend binnen de scholen om als richting ‘Samen in beweging’ vorm te geven: 

  • Toekomstgericht - We zijn een wendbare, innovatieve en duurzame organisatie
  • Geluk - We zijn vol van plezier, gelijkwaardig, veilig en open
  • Lef - We zijn vol energie, passen en vertrouwen 
  • Professioneel - We onderzoeken, ontwikkelen en verbinden met resultaat 

We verwachten dat iedere docent kan lesgeven naar de 5 rollen van de docent, waarbij in iedere les aandacht is voor de rol van de gastheer, presentator, didacticus, pedagoog en de afsluiter. Denk je dat je goed past bij onze school of ben je nieuwsgierig geworden en zou je meer willen weten? Meer informatie vind je op onze website www.focusberoepsacademie.nl en www.ozhw.nl.


Adresgegevens

Dierensteinweg 4
2991 XJ Barendrecht
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van OZHW - Focus Beroepsacademie

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"45":1,"67":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":2,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":1,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":2,"-1":0},"onderwijsTypen":{"21":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"6":1,"1":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
24 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1 januari
Fulltime 0.8 - 1.0 fte
SLUIT BINNENKORT
SLUIT BINNENKORT
27 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1 januari 2024
Parttime of fulltime 0.4 - 1.0 fte