
VierTaal: gelijke kansen door verschil te maken!
Ambulante begeleiding heeft tot doel het geven van begeleiding aan docenten, leerlingen of studenten met slechthorendheid en/of een TOS in het regulier onderwijs en het speciaal basisonderwijs. Het team van onze dienst bestaat uit gespecialiseerde docenten, logopedisten en een gedragskundige.
De Ambulante Dienst cluster 2 werd sinds 2015 uitgevoerd door Passend Onderwijs Almere. Vanaf 1 april 2023 is de dienst over naar Stichting VierTaal. Binnen VierTaal werken we samen met de drie andere ambulante diensten en de scholen voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een auditieve beperking binnen Stichting VierTaal. De ambulante diensten en scholen zijn gevestigd in de regio’s Almere, Amsterdam, Den Haag en Schagen.
Missie
Visie
Gelijkwaardige participatie
We willen cluster 2 leerlingen toerusten en voorbereiden op een gelijkwaardige participatie in de (horende) maatschappij.
Naar meer inclusief
Wij dragen bij aan onderwijs en begeleiding in een zo inclusief mogelijke setting, in samenwerking met het regulier onderwijs. Thuisnabij en meer inclusief waar het kan, speciaal als het moet en altijd in verbinding met de maatschappij.
Expertise & kwaliteit
Het onderwijs en de begeleiding is specifiek gericht op de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en redzaamheid voor slechthorende leerlingen & leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis en wordt uitgevoerd volgens de laatste inzichten.
Werkomgeving
- VierTaal staat bekend als een prettige en toegankelijke organisatie, waarbij goed werkgeverschap hoog in het vaandel staat.
- Cluster 2 onderwijs / Leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of slechthorend (SH)
- Kleine groepen en scholen
- Expert op het gebied van Taalontwikkelingsstoornissen en Slechthorendheid
Video
Collega’s aan het woord
Wij proberen onze leerlingen zoveel mogelijk een goed gevoel te geven, maar wij proberen vooral hen klaar te maken om zich te kunnen redden in de maatschappij. Dat doen wij bijvoorbeeld in de vorm van burgerschapsvorming lessen, vreedzame schoollessen en door persoonlijke gesprekken te voeren over de onderwerpen die zich dagelijks afspelen in de samenleving.
Mariël
Leerkracht