Klassenmanagement en groep

Organisatie
Share |

Organisatie
Effectief Onderwijs
Plaats
Heereneveen
Beschrijving
Effectief Onderwijs uit Sneek is een onderwijscentrum met praktijkgerichte onderwijs specialisten. We verzorgen advies, begeleiding& scholing voor scholen in het (speciaal-)basisonderwijsen werken daarbij samen met Fontys OSO hogescholen. Uitgangspunten - Enthousiasme: gedreven mensen onmisbaar voor effectief onderwijs! - Onderwijs(-ontwikkeling): functioneel en praktisch is het motto. - Planmatige, gestructureerde aanpak blijkt in de praktijk erg effectief. - Alle activiteiten moeten daadwerkelijk iets opleveren voor leerlingen! Expertise - Goed onderwijs aan leerlingen met een leerachterstand en/of beperking; - Samenhangend kwaliteitsbeleid en planmatige schoolontwikkeling.

Opleiding

Opleiding
Klassenmanagement en groep
Omschrijving
Niet alles tegelijk
Thema: Didactisch handelen: klassenmanagement en groepsplanning S(B)O
“Ik heb zoveel verschillende leerlingen in de groep, met zoveel verschillende niveaus…hoe kan ik iedereen goed onderwijs geven?
Hoe voer ik mijn groepsplan uit in een groep met verschillende niveaus?”
Naast instructie, zijn planning en management van cruciaal belang om de prestaties van leerlingen te beïnvloeden. Uitgaande van een groepsplan kijken we hoe deze kan dienen als organisatieplan.
We besteden aandacht aan het maken van planningsbeslissingen en keuzebeslissingen en behandelen specifieke managementvaardigheden van de leerkracht.
Managementvaardigheden op het gebied van:
- het voorkomen van probleemsituaties;
- didactische vaardigheden om een positief werkklimaat te bereiken;
- regels en afspraken;
- inrichting van de klas.