Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Docent Nederlands 1e graads in Oegstgeest

Onderwijs

Over Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Naam school
Rijnlands Lyceum Oegstgeest
Contactpersoon
Mevr. Willeke Snijder
Plaats
Oegstgeest
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving

Wie zijn wij?
Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest is een bijzonder neutrale school voor havo en vwo onderwijs. De school heeft een grote internationale afdeling en biedt tweetalig onderwijs in de vwo afdeling. Een internationale sfeer kenmerkt het schoolleven. Veel aandacht gaat uit naar optimale ontplooiing van leerlingen, door uitdagende programma’s met een scala aan internationale, culturele en sportieve activiteiten.
 
Onze ambitie
Onze school heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij laten ons bij het inrichten van ons onderwijs mede leiden door nationale en internationale maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Wij streven, naast het bereiken van goede studieresultaten, naar ontplooiing van leerlingen tot zelfstandig denkende leden van de samenleving met gevoel voor verantwoordelijkheid. Wij leren onze leerlingen dat tolerantie en een kritische houding uitstekend kunnen samengaan. Wij helpen leerlingen bij persoonlijke problemen, leren hen studeren en stimuleren hen om er een gezonde leefwijze op na te houden.
 
Onze specialisatie
De school heeft een internationale opleiding: de programma’s van het Internationaal Baccalaureaat. Onze school biedt plaats aan veel talen en culturen. Ook in ons onderwijs blijkt die aandacht voor de internationale wereld.
Een grote groep vwo-leerlingen kiest voor tweetalig onderwijs Nederlands-Engels (TTO).
Op het Rijnlands kunnen leerlingen uitgebreid kennis moeten maken met de wereld van kunst en cultuur, sport en wetenschap. Hiervoor hebben we de Studio’s in het leven geroepen:

  • Naast de bekende kunstvakken geven wij met Art Studio vorm aan extra kunsteducatie.
  • We bieden vanaf de brugklas aanvullende sportactiviteiten naar keuze. Wij noemen dat Sport Studio.
  • Ten slotte bieden we bij Bèta Studio in de onderbouw een uitgebreide kennismaking met de wereld van wetenschap en techniek.
In ons rooster hebben we lessen van 75 minuten. Leerlingen hebben daardoor nooit meer dan vijf vakken per dag. Het schooljaar heeft vier periodes.
 
Kernwaarden
  • Diepgang: wij bewaken de kwaliteit van de afzonderlijke vakdisciplines.
  • Aandacht voor "transfer'': leerlingen kunnen kennis en vaardigheden in samenhang en in een steeds wisselende context hanteren; de leerstof sluit waar mogelijk aan op zijn/haar leefwereld, slaat een brug met de wereld buiten de school en nodigt uit tot kritische en creatieve reflectie.
  • Internationalisering
  • Aandacht voor kunst en cultuur

In het nieuws
Eind 2014 hebben wij het Vignet Gezonde School ontvangen. Dit vignet is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Het Rijnlands richt zich hierbij op het thema Bewegen en Sport.
Onze jaarlijkse goede doelen actie levert door inspanningen van onze leerlingen jaarlijks ruim 25.000 euro op. Zo steunen wij langlopende onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.
Engels speechen in het openbaar, Engelse verhalen schrijven: Onze leerlingen winnen hier geregeld prijzen mee!

Bijzonderheden
Wij zoeken
Wij zoeken gemotiveerde, enthousiaste en collegiale docenten die onze leerlingen weten te stimuleren en motiveren. Centraal daarin staat de ambitie om leerlingen de ruimte en de mogelijkheden te geven zich optimaal en breed te ontwikkelen

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads 
Plaatsingsdatum
7-2-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Fulltime
FTE
1,0000
Omschrijving
Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest zoekt met ingang van 1 augustus 2018 een

Docent Nederlands (1,0000 FTE), 1e graads

Het gaat om lessen op de nationale afdeling. Ook naar een deel van de vacature kan worden gesolliciteerd.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl