Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Docent dans (0,2 - 0,4 fte) in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent dans (0,2 - 0,4 fte) 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
2-4-2023
Met ingang van
01-08-2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,2 - 0,4 fte
Omschrijving
Ben jij een enthousiaste docent dans die onze leerling graag inspireert en activeert? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van het vak dans én vakoverstijgend werken? Heb je een makers mindset? Neem jij initiatieven? Ben jij een pedagogisch sterke teamplayer? Dan zijn wij op zoek naar jou!

WIJ BIEDEN:
 • een inspirerende, ambitieuze, creatieve, jonge en open organisatie;
 • een cultuurprofielschool waar KUNST bij leerlingen en docenten hoog op de agenda staat met dans, muziek, theater en beeldend (de danssectie bestaat uit 4 docenten);
 • prachtige faciliteiten in onze danszalen om in les te geven en een inpandig theater;
 • goede begeleiding: persoonlijke coaching en interne scholingsmogelijkheden, een omgeving waarin je jezelf kunt ontplooien; een Vathorst Academie voor én door onze medewerkers. Voorbeelden zijn: a) een driejarig schoolingstrajec- inclusief didactisch coachen- voor alle nieuwe docenten (maatwerk), b) mogelijkheden om (nog meer) expert te worden op onder meer het gebied van: studievaardigheden, dyslexie, anti-pest, formatief handelen, leerlingbegeleiding (mentortraining), zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren, ontwerpen & onderzoeken (maken!) van onderwijs.
Kom jij bijdragen en met ons verder leren? Je krijgt een laptop naar keuze in bruikleen, en er is een goede OV-verbinding met onder meer Amsterdam Centraal en Utrecht. Kom je met de auto? Je kunt voor de deur parkeren!

Voor het nieuwe schooljaar is ons rooster nog niet geheel bekend.
De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk, maar kan uiteindelijk omgezet worden naar een aanstelling voor vast bij positief functioneren.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Het Vathorst College is een kunstprofiel school, die eigentijds onderwijs biedt. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost. 
Onze nieuwe collega in de sectie dans:
 • is nieuwsgierig, onderzoekend, enthousiast en creatief;
 • denkt en handelt out of the box;
 • kan zich verbinden met leerlingen van 12 tot 18 jaar en hun belevingswereld;
 • kan zijn/haar visie op kunst uitdragen en weet dit om te zetten in danslessen voor vmbo/havo/vwo én voorstellingen;
 • is een sterke teamspeler en werkt met collega’s samen aan danslessen, projecten en onderwijsvernieuwing;
 • is creatief, energiek, ondernemend, initiatiefrijk, gedreven, gepassioneerd en flexibel om dansonderwijs te geven en ontwikkelen;
 • is vaardig in / op de hoogte van het werken met de kerndoelen dans;
 • heeft lef.

Functie eisen:
Je bent 1ste graads bevoegd Docent Dans.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
We zullen in overleg met jou de arbeidsvoorwaarden bespreken en vaststellen.

Over Vathorst College

Naam school
Adres
Lovink 6 , 3825MP Amersfoort Utrecht NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kelly de Vos
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Wij zijn gestart in 2005. 
De bedoeling (ziel) van het Vathorst College:
Wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij ieder leert op een manier die bij hem/haar past.
De principes van waaruit wij werken:
 • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid
 • positiviteit
 • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling)
 • richting, ruimte, ruggensteun
Wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt. Onze pijlers zijn: kunst, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren en digitaal onderwijs.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw ICOON, naast NS-station Vathorst. In dit gebouw werken wij samen met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Tevens is hier ook een kinderopvang gehuisvest. Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort.

In het Vathorst College werk je intensief samen in een leerhuisteam van ongeveer 6-8 collega’s. Er komen dagelijks 990 kinderen naar het Vathorst College, verdeeld over meerdere leerhuizen. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. Werken bij het Vathorst College betekent werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis. Een medewerker op het Vathorst College kiest voor eigentijds onderwijs met de pijlers kunst en cultuur, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk onderwijs en digitaal onderwijs. Als docent op het Vathorst College ontwerp je samen met je vaksectie het onderwijs in jouw vak binnen ons eigentijdse onderwijsconcept.

Werken op het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt tot zondag 2 april a.s. solliciteren. Wij zullen vanaf dat moment de selectieprocedure starten en hopen de sollicitatiegesprekken te voeren vanaf maandag 10 april a.s.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2023 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl