Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Zij-instromer in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Zij-instromer 
Datum online
2022-09-19 19-9-2022
Sluitingsdatum
29-12-2023
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Wil jij zo'n leerkracht worden die een kind zich jaren later nog kan herinneren? Kom dan bij ons zij-instromen.

Gouden kans

We kennen allemaal wel een juf of meester die we nooit zijn vergeten. Om zijn of haar grapjes, wijze raad of gewoon omdat je altijd bij hem terecht kon. Wil jij zon juf of meester worden? Toe aan een carrièreswitch? Stichting BOOR biedt jou die gouden kans. Word zij-instromer! Jij wil kinderen wat bijbrengen en krijgt daar energie van. Zien we jou dan binnenkort voor de klas staan?

Als leerkracht maak je van dichtbij de groei mee van een kind. Zo komt een meisje verlegen de school binnengestapt en bloeit ze in acht jaar op. Dankzij jou. Een van jouw belangrijkste eigenschappen, en het mooiste van leerkracht zijn, is dat kinderen zich veilig voelen bij jou. Een kind komt naar jou toe als hij of zij wordt gepest of zich niet lekker voelt. Je speelt een belangrijke rol in het leven van een kind.

Zij-instroomtraject

Je komt te werken bij Stichting BOOR. De stichting verzorgt (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de regio Rotterdam. Als toekomstige groepsleerkracht word je gematcht aan één van onze basisscholen. We bespreken samen welke school het beste bij jou past. Hierin zijn jouw voorkeuren (wellicht heb je al een school op het oog) zeer belangrijk!

Maar welke stappen gaan vooraf aan het zij-instroomtraject? Startpunt: solliciteren op deze vacature. Springt jouw sollicitatie eruit, word je op gesprek gevraagd. Zijn jij en BOOR een goede match? Dan volgt de WISCAT (rekentoets). Na een positief resultaat van de WISCAT volgt een assessment. Deze bestaat uit het samenstellen van je portfolio, een voorbeeldles en aansluitend een criterium gericht interview. In jouw portfolio kun jij aantonen dat je binnen 2 jaar juf of meester kunt worden?. Het criterium gericht interview wordt afgenomen door een selectieteam, bestaande uit iemand van BOOR en iemand van de Hogeschool Rotterdam. Assesment succesvol afgerond? Van harte gefeliciteerd! Dan word je aan een school gekoppeld en start de opleiding in september of februari.

Tijdens het tweejarige zij-instroomtraject geef je samen met een duopartner drie dagen les op een BOOR-school. Een dag per week volg je een lesdag aan de pabo. Deze verdeling geldt voor een 32-urig werkverband. Voor een 40-urige werkweek geldt vier dagen les en een lesdag. Je lesdag wordt dus altijd doorbetaald. Daarnaast betalen we je opleiding inclusief de studieboeken, het assessment en de begeleiding.

Met de metro naar school

Met de metro ben je zo op school voor jouw lesdag. Voor Hogeschool Rotterdam locatie Museumpark stap je uit bij halte Dijkzigt. Pal voor de hoofdingang. Daarnaast is er genoeg ruimte om je fiets te stallen. Het is ook mogelijk om met de auto te komen.

Wil jij aan de slag in het speciaal onderwijs? Dan volg jij jouw lessen op Hogeschool Inholland.

Als het jouw voorkeur heeft om met een andere hogeschool in zee te gaan, staan wij hier ook zeker voor open.

Een goed begin is het halve werk

Lijkt deze verandering jou wel wat? Kom gerust langs! Of solliciteer direct door op onderstaande button te klikken. De opleiding start in september of februari. De procedure om te bepalen of jij onze nieuwe zij-instromer wordt, duurt zon vier tot vijf maanden.

Een totaal andere baan, nieuwe collegas en een andere omgeving: veel wennen dus. Dat begrijpen wij. Daarom word jij niet alleen tijdens het zij-instroomtraject begeleid, maar ook na die twee jaar. Samen met andere startende leerkrachten volg je een onboarding, een inwerkperiode met inspiratiesessies over: lesgeven in de grote stad Rotterdam, drama, filosoferen met kinderen, schoolbezoek in een andere stad, intervisie of bijvoorbeeld voorlezen.

Ook kun je dan onderling ervaringen uitwisselen.

Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Esmé van Leijden via 06-53 26 74 76.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een afgeronde hbo- of wo-opleiding; - Een werk- en leerweek van gemiddeld 0,8 fte; - Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), bij indiensttreding.
Functie-eisen
- Je eigen gedrag onder de loep nemen;
- Leergierige houding, veel vragen stellen;
- Kinderen niet acher het behang willen plakken, dus je kunnen inleven en geduldig zijn;
- Opbouwende feedback ontvangen vind je fijn;
- Vol enthousiasme aan de slag gaan met een groep kinderen;
- Een vertrouwensband opbouwen met leerlingen;
- Het is een pre als je al eens op een school hebt meegelopen.

Over BOOR Werkt

Naam school
Adres
Schiekade 34 , 3032AJ Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
BOOR Selectie is bij BOOR verantwoordelijk voor de werving, selectie en tijdelijke inzet van groepsleerkrachten op verschilende BOOR scholen. Het kan gaan om vervaning van afwezige leerkrachten, maar ook om extra inzet. Werk je voor BOOR Selectie dan heb je een (vaste) aanstelling en de zekerheid van inkomsten.  

Werken bij BOOR Selectie is:
  • Uitdaging en plezier, in een
  • nieuwe werkomgeving, met een (vaste) aanstelling en inkomstenzekerheid
  • gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionaliseren, met
  • primaire focus op lesgeven, dus
  • werken bij verschillende BOOR scholen en
  • andere sectoren en concepten ervaren.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2023 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl