Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Leerkracht Onderbouw in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht Onderbouw 
Datum online
2022-06-28 28-6-2022
Sluitingsdatum
30-12-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Kleine, aantrekkelijke buurtschool zoekt enthousiaste leerkracht (0,24 1,0 fte_,)_

Openbare basisschool de Esch

Obs De Esch is een basisschool op een bijzonder plekje in Rotterdam-Noord. Tussen het water en de historische gebouwen staat onze school centraal in de wijk De Esch. De Esch is in ontwikkeling. We werken hard en met passie aan een nieuw schoolplein, bewegend leren, ons schoolkoor om maar een paar dingen te noemen. Om de vaart erin te houden, zoeken we die leerkracht die zijn mannetje of vrouwtje staat! Jij! Die gedreven en met power de taak van leerkracht op onze school kan oppakken. Wil jij aan de slag in een bruisende omgeving waar allerlei culturen en individuen samenkomen en elkaar versterken? Lees dan gauw verder.

Samen met het team het talent van ieder kind zien en dát verder brengen.

Onze grootste drijfveer is talent herkennen

Onze directeur Freya van Buuren is trots op haar school. Ze startte drie jaar geleden op Obs De Esch: Het viel het me op hoe licht en ruim het hier is. Ik voelde me meteen, vanaf het begin, thuis. Ik ben zelf een geboren en getogen Rotterdamse. De ervaringen in mijn eigen schooltijd, als opgroeiende jongere in Rotterdam, hebben me geïnspireerd om zelf het onderwijs in te gaan. Ik weet hoeveel verschil het maakt of je talent gezien wordt op school. Dat is mijn grootste drijfveer: samen met mijn team het talent van ieder kind zien en dát verder brengen.

Kom werken in een dorp in de stad

Onze gezellige buurtschool ligt centraal in een wijk. Het voelt aan als een dorpje binnen de grote stad. We tellen komend schooljaar 120 leerlingen verdeeld over 5 groepen. Het gebouw is twee jaar geleden van binnen omgetoverd tot een mooie en frisse school. Onze focus ligt op het kind en zijn talent. Met maatwerk, bouwlezen en een plusklas werken wij aan de ontwikkeling van onze leerlingen.

Jij ziet het kind en zijn talent

Ervaren, enthousiast en krachtig; zo ben jij. En je weet hoe je beste haalt uit een kind. Je kunt goed inschatten wat jouw leerling nodig heeft. Zet je voor leerling A de leerkracht in die speciaal is aangetrokken om individueel te begeleiden? Of adviseer je de Plusklas voor de leerling die meer aan kan? We zoeken leerkrachten die deze beslissingen durven nemen.

Meer info

Hebben we jouw interesse? Bel onze directeur Freya van Buuren. Ze vertelt je graag meer. Je kunt haar bellen via 06 - 17 78 44 25. Het enthousiaste verhaal van Freya en obs De Esch kun je lezen op onze website: https://www.obsdeesch.nl/

Direct solliciteren?

Klik op de sollicitatie button en we zien jouw reactie graag tegemoet.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO-bevoegdheid; - Specialisatie in rekenen L11 is een pré; - 24 uur of meer beschikbaar; - Net als wij ben je bevlogen en heb je een natuurlijke passie voor het onderwijs; - Een vrolijk humeur.
Functie-eisen
- Opbrengstgericht werken; je zet onderwijs neer vanuit leerdoelen op meerdere niveaus in een groep;
- Goed samenwerken; je bent professioneel en werkt aan een goede relatie met de leerling, ouders en collegas.

Over De Esch 

Naam school
Adres
Lage Filterweg 4 , 3063SJ Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR 85 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2022 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl