Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Inval / Opvang docent in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Inval / Opvang docent 
Datum online
2021-02-23 23-02-2021
Sluitingsdatum
23-4-2021
Met ingang van
1 maart
Soort vacature
Parttime
Aantal uren
Flexibel
Omschrijving
Het Studielokaal is een dynamische, groeiende onderwijsorganisatie met een platte organisatiestructuur. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen ter verlaging van de werkdruk bij docenten en schoolleiders en verhoging van het leerrendement bij leerlingen. Daartoe bouwen we pools van onderwijstalent op, waarmee we scholen helpen om specifieke taken beter te kunnen uitvoeren en indien nodig van A tot Z ontzorgen. Daarnaast verzorgen we door het jaar heen op tal van VO-scholen in Noordwest Nederland onder meer huiswerkbegeleiding, individuele studiecoaching, examentrainingen en lente/zomerscholen, gericht op het verbeteren van de schoolresultaten van leerlingen.

Voor een van onze schoollocaties in de regio Amsterdam zoeken wij voor na de voorjaarsvakantie een enthousiaste, flexibel ingestelde

invaldocent (m/v) met veel improvisatievermogen

Vanaf de ochtend tot in de loop van de middag pak jij uitgevallen onderbouwlessen op, vang je kwetsbare leerlingen op of loop jij gaten dicht waar die dan ook ontstaan.

Bij de uitgevallen lessen zijn er de volgende situaties: Soms is er een lesprogramma waarmee je aan de slag gaat, soms laat je de leerlingen in stilte literatuur lezen, soms zijn het hybride lessen waarbij hun eigen docent vanaf huis les geeft en jij in de klas bent en soms zet je ze aan het werk met hun eigen leer- en huiswerk. Je doel is telkens een zo kwalitatief mogelijke invulling van het uitgevallen lesuur. Daarbij draag je zorg voor een rustig en ordelijk leer- en werkklimaat en een vlekkeloze registratie van presentie/absentie.

De opvang van kwetsbare leerlingen draait met name om de orde en rust bewaren voor een kleine groep leerlingen. Zij volgen dan hun online lessen op school. Registratie van absentie is ook van belang.

De kandidaat die wij zoeken is iemand die gewend is om snel en zelfstandig zijn/haar weg te vinden binnen een organisatie en zich daarbij dienstverlenend opstelt. Je komt immers niet in een gespreid bedje maar zult het nodige zelf uit moeten zoeken. Het onderhouden van een goede werkrelatie met bijvoorbeeld de roostermaker, de conciƫrges en afdelingsleiders vormt daarom een essentieel onderdeel van deze rol. Daarmee ben je tevens een (voor de school zeer zichtbaar) visitekaartje van Het Studielokaal. Tegelijkertijd kun je pedagogisch handelen en beschik je over de nodige ervaring als docent voor de klas. Docenten die in staat zijn om een balans te houden tussen enerzijds onderhandelen met hun leerlingen en anderzijds de regie behouden, zullen zich in deze rol zeer op hun plaats voelen. Ieder invaluur zal anders zijn en je zult telkens moeten inspelen op de situatie. Je hoeft niets voor te bereiden en hebt geen vergaderingen! Wanneer je graag met leerlingen werkt en het leuk vind om eens een totaal andere onderwijservaring te hebben dan is dit een uitgelezen kans.

Van belang is dat je van maandag tot en met vrijdag minimaal 2 dagen beschikbaar bent van 9:20 tot 14:30 uur. Vanwege het parttime karakter van deze functie is een maximale woon-werkafstand van 45 minuten met het OV een vereiste. Een tegemoetkoming in de reiskosten is mogelijk.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Is deze functie je op het lijf geschreven?
We ontvangen dan graag je reactie via ons reactieformulier via deze link.
Tevens ontvangen we graag je CV op het volgende e-mailadres: recruitment@hetstudielokaal.nl. 
Voor vragen mail Paul Versteegh: recruitment@hetstudielokaal.nl. 
Reacties via Meesterbaan worden niet in behandeling genomen.

Meer weten over Het Studielokaal? Kijk op onze website: https://hetstudielokaal.nl/


 

Over Het Studielokaal

Naam school
Adres
Churchilllaan 187-3 , 1078DZ Amsterdam Noord-Holland
Type onderwijs
Particulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Paul Versteegh
Omschrijving
Huiswerk- en studiebegeleidingsinstituut "Het Studielokaal" is een groeiende, dynamische onderwijsorganisatie, die ruimte geeft aan docenten, leerlingbegeleiders en onderwijskundigen om in een kleinschalige omgeving scholieren en studenten met zorg en aandacht te begeleiden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl