Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Leerkracht klas 3 en 4 in Rotterdam

Onderwijs

Over Rudolf Steiner School

Naam school
Adres
Michelangelostraat 375, 3066NL Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hindriks
Omschrijving

Op de Rudolf Steinerschool worden kinderen wie ze zijn. Als vrijeschool voor basisonderwijs gaan we uit van de mogelijkheden van het kind zelf. Door het stimuleren van zijn talenten bieden we het kind een evenwichtige ontwikkeling, zowel op cognitief en fysiek als op sociaal-emotioneel gebied.

Wij willen kinderen opleiden tot zelfstandige, onafhankelijke mensen. Kinderen beschouwen we als individuen die met een eigen doel op de wereld komen. Een doel dat ze met hun talenten en hun gedrevenheid willen verwezenlijken. Om zich als mens op aarde te ontplooien. Daarom begeleiden we onze kinderen om innerlijk vrij, creatief en onafhankelijk te worden. En bieden we de kennis en vaardigheden waarmee ze hun doelen kunnen verwezenlijken. Wilt u meer weten over onze school? Kom dan gerust een keer kijken tijdens een informatieochtend!

De Rudolf Steinerschool is een van de acht scholen van de St. Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland (SVZH). 


De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

 

Vacature

Functietitel
Leerkracht klas 3 en 4 
Plaatsingsdatum
22-5-2020
Sluitingsdatum
22-7-2020
Met ingang van
1-8-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4-0,8 fte
Omschrijving
Wat ga je doen
 • Als leerkracht op de vrijeschool blijf je meerdere jaren verbonden aan dezelfde klas. Je leert je leerlingen dus echt kennen. Je stemt je onderwijs af op de onderwijsbehoefte van de leerlingen en van de groep, en begeleidt de leerlingen in hun ontwikkeling.   
 • Elke week is anders, want binnen de vastgestelde lesstof geef je zelf vorm en invulling aan je lessen. Dat is hard werken, maar levert ook veel energie op, want je geeft les vanuit je eigen enthousiasme en kennis.  
 • Vrijeschoolonderwijs is meer dan lezen en rekenen. Als leerkracht leer je je leerlingen zich cognitief te ontwikkelen maar ook sociaal-emotioneel en motorisch. Kortom: leren met hoofd, hart en handen, dus. 
Wat krijg je van ons
 • Binnen de kaders van het vrijeschoolonderwijs heb je als leerkracht veel autonomie. Hierdoor geef je les vanuit je hart en vanuit jezelf als onderwijsprofessional.  
 • Een baan waarin je jezelf blijft ontwikkelen. Bij onze SVZH Academie volg je basisopleidingen, verdiepingscursussen en studiebijeenkomsten. 
 • Je krijgt van je collega’s coaching en begeleiding ‘on the job’.   
 • Een goedlopende school met een ervaren en divers team en goed onderwijs.
 • Salaris in functieschaal L10 volgens cao po.
 • Ben jij de perfecte match voor deze functie, maar aarzel je nog omdat je thuissituatie ook aandacht vraagt? Voor goede kandidaten kijken we graag wat we kunnen regelen.  
Wat breng je mee     
 • Je bent een goede leerkracht, maar vooral ook een goede pedagoog. Je kijkt en luistert écht naar je leerlingen. Je past je lesstof aan op wat een leerling nodig heeft.  
 • Je bent jezelf. Je hebt eigen ideeën over hoe we met elkaar ons onderwijs nog beter maken.  
 • Je hebt een pabodiploma of een vrijeschoolpabodiploma. 
 • Je voelt je verbonden met de vrijeschool en de antroposofie. Weet je dit nog niet precies? Dat geeft niet, we vertellen je er graag meer over.  
Het is een pré als je ervaring hebt met lesgeven in het vrijeschoolonderwijs.

De kleine lettertjes:
 • Je kunt meteen aan de slag.
 • Het gaat om een functie van 0,4 fte, hoofdzakelijk in klas 4 en enkele lessen in klas 3. Eventueel kan dit worden uitgebreid met 0,4 fte. 
 • We bieden je een tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een vast contract. 
Wat voor school zijn wij

Een organisch gebouw dat past bij de belevingswereld van leerlingen. Gemoedelijke buurt. Eigen schooltuin. Park vlakbij. Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Dat is in het kort onze school. Stap je hier binnen, dan valt je de rust op, en natuurlijk onze prachtige aula. Het onderwijs voor onze 225 leerlingen staat als een huis. Kunstzinnig onderwijs vinden we belangrijk – aan de muren zie je het werk van onze leerlingen terug. 
Als leerkracht heb je veel zelfstandigheid binnen je lessen. Ook voor de ontwikkeling van de school kun je je kwaliteiten inzetten. Bovenal krijg je bij onze vrijeschool de kans om iedere leerling te bieden wat hij nodig heeft om te worden wie hij of zij is. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe reageer je/ delen
 • Als je vragen hebt over deze functie bel je naar Nico Groot (schoolleider) op 06 81 69 81 42. 
 • Op de website van onze school [link] vind je meer info.
 • Stuur je sollicitatie en cv naar directie@rudolfsteinerschool.nl. We horen graag van je.
Ken je iemand die geknipt is voor deze baan, tip hem of haar. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl