Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Intern Begeleider in Rotterdam

Onderwijs

Over Vrijeschool Vredehof

Naam school
Adres
Vredehofweg 30, 3062EP Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hindriks
Omschrijving
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goed evenwicht in hun leven. De juiste balans tussen presteren en ruimte en tijd voor jezelf. Kinderen hebben ook baat bij een juiste balans. Dat staat op de Vrijeschool Vredehof voorop: Een gezonde afwisseling in het aanspreken van hoofd, hart en handen.

Vrijeschool Vredehof is een basisschool voor vier- tot twaalfjarigen. De school staat open voor alle leerlingen, ongeacht hun culturele of levensbeschouwelijke achtergrond.

De lesstof wordt op een creatieve manier benaderd; begeleid door verhalen, beelden, klanken en ritme. Het hele kind wordt daarmee aangesproken. Zo kan het zijn eigen denken, voelen en willen ontwikkelen. Ook maakt het kind zich zo de stof helemaal eigen. Daardoor neemt het ook vaardigheden als taal en rekenen beter op. Maar omdat het in het leven om veel meer draait dan rekenen en taal alleen, leer je op een vrijeschool veel meer dan dat. Zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld. Of aandacht hebben voor cultuur en betrokken zijn bij de maatschappij. Want naast de ontwikkeling van je verstand, is het net zo belangrijk dat je je gevoel ontwikkelt en leert om zelfstandig bezig te zijn.

Het leren sluit aan bij het tempo en de belevingswereld van het kind. Het kind mag werkelijk kind zijn, zodat het de kans krijgt op te groeien tot een evenwichtig, (sociaal) vaardig en initiatiefrijk mens. Op de Vrijeschool Vredehof wordt uw kind gezien. We zijn een school met een duidelijke structuur. Sfeer, rust en ritme bieden de kinderen veiligheid. Zowel leerkrachten als ouders zijn erg betrokken. Een duidelijk leerplan zorgt voor heldere leerlijnen en een rijke inhoud van het onderwijs. Onderwijs met een heel eigen karakter waarin ieder kind zijn eigen talenten kan ontwikkelen. Op een vrijeschool leer je voor het leven.

De Vrijeschool Vredehof is een van de acht scholen van de St. Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland (SVZH). 

De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

 

Vacature

Functietitel
Intern Begeleider 
Plaatsingsdatum
13-2-2020
Sluitingsdatum
1-5-2020
Met ingang van
1-5-2020
Soort vacature
Parttime
FTE
0.7
Omschrijving
Wat ga je doen
Met jouw actuele vakinhoudelijke, pedagogische en didactische kennis ondersteun je onze leerkrachten bij het begeleiden van hun leerlingen.
Je stuurt aannameprocessen en ondersteuning van leerlingen met specifieke ontwikkelingsvraagstukken aan. 
Je bouwt een intensieve samenwerking op met de schoolleider, leerkrachten en ouders van onze school, maar ook met de intern begeleiders van de andere SVZH-scholen, de kwaliteitsmedewerkers van het stafbureau en met externe professionals. 

Wat krijg je van ons
Binnen de kaders van het vrijeschoolonderwijs heb je als intern begeleider veel autonomie en verantwoordelijkheid. Hierdoor doe je je werk vanuit je hart en vanuit jezelf als professional. 
Een baan waarin je jezelf blijft ontwikkelen. Bij onze SVZH Academie volg je basisopleidingen, verdiepingscursussen en studiebijeenkomsten. 
Met de schoolleider vorm je een gelijkwaardige gesprekspartner. 
Een school die staat als een huis, met een betrokken, onderzoekend team en goed onderwijs.
Salaris in functieschaal L11 volgens CAO-PO.
Ben jij de perfecte match voor deze functie, maar aarzel je omdat je thuissituatie ook aandacht vraagt? Voor topkandidaten kijken we graag wat we kunnen regelen.       

Wat breng je mee
Je hebt een opleiding tot intern begeleider afgerond, of je hebt een pabodiploma, al veel kennis op het gebied van interne begeleiding én je bent bereid om een bijscholingstraject te volgen. 
Je kent de ontwikkelingen rond Passend Onderwijs en weet hoe je deze in de praktijk brengt.
Je bent nieuwsgierig: als intern begeleider zorg je dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in je vakgebied.
Je bent analytisch en adviseert over onderwijsontwikkeling en -beleid. 
Je voelt je verbonden met de vrijeschool en de antroposofie. 

Het is een pré als je: 
Minimaal 1 jaar ervaring hebt in een vergelijkbare functie binnen het (vrijeschool) onderwijs. 

De kleine lettertjes
Je kunt vanaf 1 mei 2020 aan de slag. Indien gewenst is het ook mogelijk om 1 augustus te starten.
Het gaat om een functie van 0,7 fte.
We bieden je een tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een vast contract. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe reageren/ delen
Heb je vragen over de functie? Stel ze aan Ernstjan Cooiman (schoolleider) op 010-4526519.
Op de website van onze school www.vsvredehof.nl vind je meer info.
Stuur je sollicitatie en cv naar directie@vsvredehof.nl. We horen graag van je!
Is dit dé droombaan van iemand die jij kent? Fijn als je deze vacature deelt. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl