Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Montessori groepsleerkracht middenbouw in Den Haag

Onderwijs

Over Montessori Waalsdorp

Naam school
Contactpersoon
Mevr. Berien Bakker
Plaats
Den Haag
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, school en BSO in één gebouw, die alle drie het motto van Maria Montessori ‘help het mij zelf te doen’ centraal stellen.

Onze school telt ongeveer 300 kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Wij werken bewust met heterogene groepen, waarin kinderen van drie verschillende leeftijden bij elkaar zitten. De kinderen zijn achtereenvolgens de jongste, middelste of oudste in hun groep. Onze school heeft twaalf groepen van maximaal 30 leerlingen. De peutergroep telt momenteel zo'n 32 peuters vanaf tweeënhalf jaar, die in groepjes van maximaal zestien kinderen voor minimaal twee dagdelen per week de peutergroep bezoeken. Een groep heeft altijd twee vaste leidsters.
De BSO heeft 100 plekken per dag beschikbaar. Ongeveer zestig procent van de kinderen brengt gemiddeld twee middagen per week na schooltijd op de BSO door. De BSO heeft haar eigen ruimte binnen de school en maakt gebruikt van flexruimtes (lokalen voor muziek en beeldende vorming/techniek). De BSO heeft basisgroepen die elk een vaste plek binnen de BSO-ruimte hebben. De basisgroepen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën.

Montessori Waalsdorp hecht aan de creatieve ontplooiing van kinderen waarbij tevens aandacht wordt gegeven aan muzikale en beeldende vorming en kenmerkt zich verder door een enthousiast, betrokken team en participerende ouders. 

Het kindcentrum is gelegen in de kindvriendelijke wijk Benoordenhout te Den Haag en heeft sinds 2014 een schitterend nieuw gebouw betrokken. 
 
 

Vacature

Functietitel
Montessori groepsleerkracht middenbouw 
Plaatsingsdatum
9-9-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-1,0 fte
Omschrijving
'Onderwijs heeft voorrang'
Sinds schooljaar 2018-2019 werken we met een extra leerkracht per bouw. Een bouw bestaat uit 4 groepen.  Per bouw, van 4 groepen, werken we met een 5e leerkracht. Als bouwteam bepaal je samen op welke wijze je het onderwijs gaat organiseren en hoe je dus de extra leerkracht binnen je team gaat benutten. De bekostiging van deze 5e leerkracht komt voor een deel uit de werkdrukmiddelen. Slim nadenken over je eigen werk is dus ook een eigenschap die we kunnen waarderen.

We zoeken op dit moment een collega voor de Middenbouw, groep 3 t/m 5. Wat betreft je werkdagen hebben wij veel mogelijkheden variërend van minimaal 2 tot 5 dagen per week. 

Elk kind is actief, nieuwsgierig en leergierig en heeft een aangeboren drang om zichzelf te ontwikkelen. Jij als montessori groepsleerkracht ondersteunt het proces met alle liefde. Je observeert, biedt prikkels aan die zorgen voor uitdaging, die uitlokken om uit te gaan proberen en je biedt het vertrouwen dat leerlingen zelf kunnen ontdekken. Jij bent in staat om in de vrijheid toch de controle en het overzicht te behouden. Naast deze eigenschappen ben je communicatief vaardig en enthousiast. Je neemt kinderen serieus en gaat met ze in gesprek over hun wensen en behoeftes. 

Wij zijn op zoek naar leerkrachten die graag zelf het onderwijs willen organiseren en hier de verantwoordelijkheid voor willen dragen. Werk je al langere tijd in het onderwijs en wil je eens wat anders en/of ben jij net klaar met de PABO? Woon je in de omgeving van Den Haag en wil jij niets liever dan het montessorionderwijs in? Ben jij per 1 november beschikbaar? Dan zoekt Waalsdorp jou. Kom met ons in contact voor al je vragen en opmerkingen, wij gaan graag met je in gesprek.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Functie-eisen & ervaring
Pabodiploma (of bijna klaar)
je bent in het bezit van een montessori diploma of wilt die gelijk gaan volgen
je hebt recente ervaring met lesgeven
 
Vaardigheden
je bent communicatief vaardig
je bent enthousiast
je bent één en al montessorionderwijs
je staat stevig in je schoenen
je bent collegiaal
je ontwikkelt graag je eigen onderwijs
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Arbeidsvoorwaarden
Primaire arbeidsvoorwaarden
 
  • wij volgen natuurlijk de cao-po
 
Secundaire arbeidsvoorwaarden
 
  • wij bieden een werkomgeving waarin je actief het onderwijs kunt vormgeven (we werken niet met methodes)
  • wij hebben gemiddeld 5 gezamenlijke studiedagen; dit jaar over nieuwe onderwijsontwikkelignen en de uitgangspunten van montessorionderwijs 
  • wij hebben enkele lesvrijedagen voorafgaand aan vakanties zodat je je werk goed kunt afronden 
  • wij werken met een 5e leerkracht per bouwteam (hoe dat werkt heb je hierboven al kunnen lezen)
  • wij werken heel veel samen met onze BSO en peuterbouw
  • wij hebben een geweldige groep kinderen en ouders
  • met ouders samen zetten we ons op school en kinderopvang in voor de ontwikkeling van de kinderen 
  • aan deze secundaire arbeidsvoorwaarden bouwen we elke keer weer verder...

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor het zichtbaar maken van onze aandacht maken we gebruik van onze website, en LinkedIn. Daar zie en lees je nog wat meer over ons.

Heb je belangstelling om bij ons te komen werken; je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag voor 30 september via adminstratie@waalsdorp.nl. En heb je nog vragen dan kun je bellen naar 070-324 74 20 en vragen naar Berien Bakker, directeur, of José Hogenbirk, adjunct-directeur.  

De eerste sollicitatiegesprekken organiseren we op woensdag 2 oktober tussen 13.30-17.30 uur. Reserveer deze tijd alvast in je agenda.  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl