Onderstaande vacature wordt u aangeboden door MeesterBaan

Vacature Lerarenopleider/vakdidacticus Spaans in Nijmegen

Onderwijs

Over Radboud Universiteit

Naam school
Radboud Universiteit
Contactpersoon
Afdeling P&O
Plaats
Nijmegen
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Hoger Beroepsonderwijs
Niveau
vwo, gymnasium
Beschrijving
De Radboud Docenten Academie is de universitaire lerarenopleiding van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen onderwijs voor studenten die docent willen worden: een educatieve minor voor bachelor studenten en een educatieve master voor afgestudeerde masterstudenten. Daarnaast verzorgen wij, samen met de faculteiten van de Radboud Universiteit, nascholing in de vorm van cursussen, workshops/masterclasses en scholing op maat voor docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek.
 
Bij de Radboud Docenten Academie wordt ook (vak)didactisch onderzoek verricht in nauwe samenwerking met de Academische Opleidingsscholen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun resultaten dragen ertoe bij dat de onderwijspraktijk daadwerkelijk beter wordt.
 
De Radboud Docenten Academie wil een krachtige, creatieve en dynamische leeromgeving creëren die afgestemd is op de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en de maatschappij.
 

Vacature

Functietitel
Lerarenopleider/vakdidacticus Spaans 
Plaatsingsdatum
7-6-2019
Referentienummer
134641
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Vast
FTE
0,4 - 0,6
Omschrijving
Aan de Radboud Universiteit doen we onderzoek en geven we onderwijs over de volle breedte van het academisch spectrum. Dit doen we op een groene, moderne campus met state-of-the-art voorzieningen. De Radboud Universiteit kent een open en persoonlijke sfeer. Dat stimuleert kennisdeling tussen collega's, voorbij de grenzen van vakgebieden. Het prikkelt om verder te kijken, meer te zien. Zo draagt de Radboud Universiteit bij aan nieuwe perspectieven. Binnen de wetenschap en binnen de samenleving. Hiermee is de Radboud Universiteit succesvol en van internationale betekenis.
 
Lerarenopleider/vakdidacticus Spaans (0,4 - 0,6 fte)
 
Radboud Docenten Academie
Maximum salaris: € 4.978,- bruto/maand
Vacaturenummer: 32.04.19
Reageer uiterlijk op: 23-06-2019
 
Werkzaamheden
Als lerarenopleider/vakdidacticus Spaans draag je bij aan het opleiden van aanstaande vo-docenten die zich onderscheiden door een grondige en actuele kennis van het wetenschappelijke onderzoek in hun vakgebied en door hun scholing in creatief denken en handelen.
 
Je ontwikkelt, ontwerpt, verzorgt en evalueert -samen met collega’s- (vak)didactische onderdelen van de opleiding tot eerstegraads leraar Spaans en voor de educatieve minor Spaans. Daarnaast ben je inzetbaar voor een van de andere onderwijslijnen, bijvoorbeeld Algemene Didactiek of Persoonlijk Professioneel Leren. Ook ben je inzetbaar voor (de doorontwikkeling van) de tweejarige master Spaans. Je bent betrokken bij de begeleiding en beoordeling van het leren op de werkplek in samenwerking met docenten op school. Je levert een bijdrage aan nascholing en onderhoudt contacten met de faculteit.
 
Als lerarenopleider/vakdidacticus Spaans ben je onderdeel van het talenteam.
 
Werkomgeving
De Radboud Docenten Academie (RDA) verzorgt de universitaire lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen onderwijs voor studenten die docent in het voortgezet onderwijs willen worden: een educatieve minor voor bachelor studenten en een educatieve master voor afgestudeerde masterstudenten. Daarnaast verzorgen wij, samen met de faculteiten van de Radboud Universiteit, nascholing in de vorm van cursussen, workshops/masterclasses en scholing op maat voor docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken in hun vak of in de (vak)didactiek.
 
Bij de Radboud Docenten Academie wordt ook (vak)didactisch onderzoek verricht in nauwe samenwerking met de Academische Opleidingsscholen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een voortdurende interactie tussen theorie en praktijk: onderzoekers maken gebruik van praktijkervaringen en hun resultaten dragen ertoe bij dat de onderwijspraktijk daadwerkelijk beter wordt.
 
De Radboud Docenten Academie wil een krachtige, creatieve en dynamische leeromgeving creëren, zowel voor studenten en collega’s als voor vo-docenten, die afgestemd is op de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en de maatschappij.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
 • je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Spaans;
 • je bent in het bezit van een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Spaans;
 • je hebt ervaring en kwaliteiten als eerstegraads bevoegd docent Spaans in het voortgezet onderwijs. Sterker nog, onze voorkeur gaat uit naar iemand die deze functie combineert met een aanstelling als docent Spaans op een vo-school;
 • je bent bij voorkeur gepromoveerd;
 • je bent in het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs of bent bereid deze te behalen;
 • bij voorkeur heb je ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten Spaans (bijvoorbeeld als lerarenopleider/stagebegeleider/werkplekbegeleider);
 • je beschikt over aantoonbare actieve betrokkenheid bij (vakdidactische) ontwikkelingen in het onderwijs;
 • je hebt affiniteit met het onderwerp Cultivating Creativity in Education;
 • je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen van taal en bent vaardig in het ontwerpen van vernieuwend onderwijs;
 • je bent didactisch en communicatief sterk, beschikt over een proactieve houding, flexibiliteit en daadkracht en hebt het vermogen om aan innovatie bij te dragen;
 • je bent beschikbaar op de maandag en de vrijdag en flexibel een andere (halve) dag om onderwijs te verzorgen en lesbezoeken af te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
 • aanstelling: 0,4 - 0,6 fte;
 • maximum salaris per maand € 4.978,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11);
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • contractduur: 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid;
 • UFO-Functieprofiel: Docent, niveau 3.
 
Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De beoogde datum indiensttreding is 1 augustus 2019. Indien mogelijk c.q. gewenst start je eerder voor max. 1 dag in de week om een goede overdracht mogelijk te maken.
 
Meer weten?
Meer over: Radboud Docenten Academie
 
Meer over de inhoud van de vacature:
Monique Scheepers, algemeen directeur
Telefoon: 06 54 72 66 91
E-mail: m.scheepers@docentenacademie.ru.nl
 
Interesse?
Solliciteer (ter attentie van Monique Scheepers) uitsluitend via onderstaande button 'Solliciteer'. De sollicitatie dient de volgende bijlage(n) (uitsluitend deze) te bevatten:
 
 • motivatiebrief
 • cv
 
De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 28 juni. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op vrijdag 5 juli.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Copyright 2017 MeesterBaan - https://www.meesterbaan.nl