Vacature Medewerker kwaliteit en communicatie in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Medewerker kwaliteit en communicatie 
Datum online
2023-03-09 9-3-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
September 2023
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5 of 1,0 fte
Omschrijving
Medewerker kwaliteit en communicatie (0,5 fte) en/of  administratief kracht op gebied van financiën (0,5 fte)  

Het heeft onze voorkeur bovenstaande functies te combineren, het is echter ook mogelijk om op één van beide functies te schrijven. 

Het Vathorst College heeft de ambitie de ondersteuning van de schoolleiding naar een volgende fase te brengen passende bij het eigentijdse concept. Het doel hierbij is om de schoolleiding te ondersteunen zodat zij de docenten maximale steun, inspiratie en uitdaging kunnen bieden. Hierdoor kunnen de docenten en de leerhuisteams de focus maximaal op de ontwikkeling van leerlingen leggen. 
Wij zoeken daarom één of twee nieuwe collega’s om ons administratieteam te versterken met eigen taken én een gedeelde verantwoordelijkheid binnen het administratieteam. Hierbij ligt de nadruk op onderstaande specifieke taken.

Financiële administratie:
 • Je bent een administratieve topper met goede kennis van financiële processen
 • Je bent een doener en denker, die graag op zoek gaat naar verbetering
 • Je bent communicatief en positief ingesteld
 
Kwaliteit en communicatie:
 • Je bent een analytisch ingesteld persoon die de schoolleiding kan voorzien van analyses en rapportages met behulp van beschikbare software systemen 
 • Je ‘hebt een vlotte en positieve pen’. Je bent een communicatief persoon die zich goed uit kan drukken in (nieuws)brieven en documenten richting leerlingen, ouders, docenten en externe stakeholders 
 • Je hebt kennis over de inzet van verschillende communicatiekanalen en kunt een bijdrage leveren aan een positieve 'online presence' van de school

En verder:
 • Je bent iemand die zelfstandig werkt maar van nature de samenwerking zoekt;  
 • Je bent nieuwsgierig en zoekt naar samenhang tussen verschillende processen; 
 • Je werkt planmatig, gestructureerd, maar bent ook flexibel;
 • Je kan projectmatig werken;  
 • Je weet goed overzicht te houden over de verschillende processen;
 • Je hebt een HBO denk- en werkniveau. 

Wij bieden:
 • een inspirerende, ambitieuze, creatieve, jonge en open organisatie.
 • goede begeleiding.
Je krijgt een laptop naar keuze in bruikleen, en er is een goede OV-verbidning met onder meer Amsterdam Centraal en Utrecht. Kom je met de auto? Je kunt voor de deur parkeren!

De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk, maar kan uiteindelijk omgezet worden naar een aanstelling voor vast bij positief functioneren.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Salaris bij gecombineerde functie: CAO VO administratie schaal 7.

Over Vathorst College

Naam school
Adres
Lovink 6 , 3825MP Amersfoort Utrecht NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kelly de Vos
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Wij zijn gestart in 2005. 
De bedoeling (ziel) van het Vathorst College:
Wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij ieder leert op een manier die bij hem/haar past.
De principes van waaruit wij werken:
 • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid
 • positiviteit
 • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling)
 • richting, ruimte, ruggensteun
Wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt. Onze pijlers zijn: kunst, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren en digitaal onderwijs.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw ICOON, naast NS-station Vathorst. In dit gebouw werken wij samen met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Tevens is hier ook een kinderopvang gehuisvest. Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort.

In het Vathorst College werk je intensief samen in een leerhuisteam van ongeveer 6-8 collega’s. Er komen dagelijks 990 kinderen naar het Vathorst College, verdeeld over meerdere leerhuizen. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. Werken bij het Vathorst College betekent werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis. Een medewerker op het Vathorst College kiest voor eigentijds onderwijs met de pijlers kunst en cultuur, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk onderwijs en digitaal onderwijs. Als docent op het Vathorst College ontwerp je samen met je vaksectie het onderwijs in jouw vak binnen ons eigentijdse onderwijsconcept.

Werken op het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt tot vrijdag 31 maart a.s. solliciteren. Wij zullen vanaf dat moment de selectieprocedure starten en hopen de sollicitatiegesprekken te voeren vanaf 4 april a.s.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.