Vacature Docent dans (ckv) : 0,3 - 0,4 fte in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent dans (ckv) : 0,3 - 0,4 fte 
Datum online
2022-09-14 14-9-2022
Sluitingsdatum
30-10-2022
Met ingang van
01-01-2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,3 - 0,4 fte
Omschrijving
Ben jij een enthousiaste dansdocent die onze leerlingen graag inspireert en activeert? Heb jij zin om mee te denken over hoe we ons dansonderwijs kunnen onderhouden en versterken? Ben jij op zoek naar een school waar kunst een belangrijk onderdeel van het curriculum is? Ben je creatief en wil je bijdragen aan de inhoudelijke vernieuwing van het vak ckv? Ben je leergierig en werk je graag samen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

WIJ BIEDEN:
 • prachtige danszalen om in les te geven en een inpandig theater;
 • samenwerking in het leergebied kunst, bestaande uit een sectie theater, sectie beeldend, sectie muziek en sectie dans (de danssectie gaat bestaan uit 4 docenten);
 • goede begeleiding: persoonlijke coaching en interne scholingsmogelijkheden;
 • werk in een ambitieuze, jonge, creatieve en open organisatie;
 • een laptop in bruikleen.

Er is een goede OV-verbinding naar oa. Amsterdam Centraal en Utrecht. Kom je met de auto? Je kunt voor de deur gratis parkeren!
Voor het nieuwe schooljaar is ons rooster nog niet bekend, dit bespreken we graag.  We verbinden docenten graag zoveel mogelijk aan een vast leerhuis. 
De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk voor het huidige schooljaar.
Link naar onze website: https://vathorstcollege.nl.


 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Het Vathorst College is een kunstprofiel school, die eigentijds onderwijs biedt. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost. 
Onze nieuwe collega in de sectie dans:
 • is nieuwsgierig, onderzoekend, enthousiast en creatief;
 • denkt en handelt out of the box;
 • kan zich verbinden met leerlingen van 12 tot 18 jaar en hun belevingswereld;
 • kan zijn/haar visie op kunst uitdragen en weet dit om te zetten in dans- en CKV lessen voor vmbo/havo/vwo én voorstellingen;
 • is een sterke teamspeler en werkt met collega’s samen aan danslessen, projecten en onderwijsvernieuwing;
 • is creatief, energiek, ondernemend, initiatiefrijk, gedreven, gepassioneerd en flexibel om dansonderwijs te geven en ontwikkelen;
 • is vaardig in / op de hoogte van het werken met de kerndoelen dans;
 • heeft lef.

Functie eisen:
Je bent 1ste graads bevoegd Docent Dans.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
We zullen in overleg met jou de arbeidsvoorwaarden bespreken en vaststellen.

Over Vathorst College

Naam school
Adres
Lovink 6 , 3825MP Amersfoort Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kelly de Vos
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Wij zijn gestart in 2005. 
De bedoeling (ziel) van het Vathorst College:
Wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij ieder leert op een manier die bij hem/haar past.
De principes van waaruit wij werken:
 • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid
 • positiviteit
 • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling)
 • richting, ruimte, ruggensteun
Wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt. Onze pijlers zijn: kunst, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren en digitaal onderwijs.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw ICOON, naast NS-station Vathorst. In dit gebouw werken wij samen met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Tevens is hier ook een kinderopvang gehuisvest. Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort.

In het Vathorst College werk je intensief samen in een leerhuisteam van ongeveer 6-8 collega’s. Er komen dagelijks 990 kinderen naar het Vathorst College, verdeeld over meerdere leerhuizen. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. Werken bij het Vathorst College betekent werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis. Een medewerker op het Vathorst College kiest voor eigentijds onderwijs met de pijlers kunst en cultuur, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk onderwijs en digitaal onderwijs. Als docent op het Vathorst College ontwerp je samen met je vaksectie het onderwijs in jouw vak binnen ons eigentijdse onderwijsconcept.

Werken op het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt tot 4 november a.s. solliciteren. Wij zullen vanaf dat moment de selectieprocedure starten, de sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 15 november. De tweede ronde is het draaien van een proefles. Deze vindt plaats in week 47 of 48.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.