Vacature Docent Scheikunde 1e graads (0,3 fte) in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Scheikunde 1e graads (0,3 fte) 
Datum online
2022-07-19 19-7-2022
Sluitingsdatum
25-8-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,3 fte
Omschrijving
De opdracht
Je verzorgt scheikunde aan onze leerlingen van 4 havo. Onze leerlingenpopulatie is heel divers. Ons onderwijsconcept is gebaseerd op het sociaal constructivisme waarin het leren een actief proces is dat ontstaat en gedeeld wordt in interactie met anderen. Als docent en coach stimuleer je samen met je collega’s het eigenaarschap van de leerlingen over hun eigen leerproces. In je functie word je vakkundig ondersteund door onze betrokken TOA’s en heb je een nieuw LAB tot je beschikking. 
Het vak scheikunde is volop in ontwikkeling. Als actieve docent ontwikkel en verbeter jij samen met je collega’s een onderwijskundig aanbod dat past bij ons concept.
Parallel aan de begeleiding van de leerlingen stimuleren wij ook bij de medewerkers eigenaarschap over het eigen leerproces en bieden wij je veel professionele ruimte. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Leraar in opleiding of 1e graads
Functie-eisen
Het profiel
Je hebt affiniteit met onderwijsinnovatie binnen het havo en bent in staat om hier een actieve rol in te nemen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en bent gericht op samenwerking. 

Verder ben je: 
  • didactisch en pedagogisch sterk;
  • beschik je bij voorkeur over een 1e graads bevoegdheid in het vak scheikunde (of ben je daarvoor in opleiding);
  • een betrokken docent die zich inzet voor de missie van onze school;
  • loyaal aan de leerlingen en heb je affiniteit met onze doelgroepen;
  • deskundig op je vakgebied en in staat om vakoverstijgend te denken en onderwijs te ontwikkelen. 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het aanbod
  • een inspirerende werkomgeving in beweging;
  • salariëring op basis van ervaring cf. CAO VO;
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden cf. CAO VO;
  • voor het schooljaar 2022/23 een arbeidsmarkttoelage van ruim 6%.

Over IJburg College

Naam school
Adres
Pampuslaan 1 , 1087HP Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hiskia van Waadenoijen Kernekamp
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Over het IJburg College
Het IJburg College is een moderne, digitale en ambitieuze school die leerlingen niet alleen voorbereidt op het examen, maar ook op de toekomst. Slagen leerlingen bij ons voor het vwo, havo of vmbo dan zijn zij klaar voor de volgende stap in onze maatschappij. Dit komt omdat zij naast de gewone basisvakken ook leren wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Door te werken met kleine deelscholen hebben we oog voor iedereen en kunnen we onze leerlingen écht stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ook medewerkers van het IJburg College krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken/laten zien wat ze echt kunnen. Zo bieden wij veel ontwikkelingsmogelijkheden en is er ruimte om je functie in te richten op een manier die bij jou en je verantwoordelijkheden past. Wil je weten hoe leerlingen en docenten het IJburg College ervaren? Bekijk dan dit filmpje!

Onze docenten staan midden in de maatschappij. Ze weten wat er speelt en leeft (zowel binnen als buiten de school) en krijgen de ruimte om deze kennis in te zetten tijdens hun lessen. Op die manier kunnen zij hun lesstof voor een groot deel zelf vormgeven en gaan ze met leerlingen naar buiten. Daarnaast weten ze, bijvoorbeeld via realistische opdrachten, hoe ze anderen kunnen stimuleren om net een stapje verder te zetten. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je inhoudelijke vragen over de functie?
Heb je vragen over de functie of de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Hiskia van Waadenoijen Kernekamp, via personeelszaken@ijburgcollege.nl of kijk op onze website voor meer informatie: http://www.ijburgcollege.nl/
Vanwege de zomervakantie zijn we van 21 juli t/m 21 augustus niet bereikbaar.


Solliciteren
Vind jij het leuk om mee te bouwen aan het IJburg College en spreekt onze onderwijsvisie jou aan? Solliciteer dan uiterlijk 25 augustus 2022 op de vacature via Meesterbaan. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.