Vacature Medewerker Leerlingadministratie & verzuimadministratie voortgezet onderwijs...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Medewerker Leerlingadministratie & verzuimadministratie voortgezet onderwijs (0,8 -1,0 fte) 
Datum online
2022-06-22 22-6-2022
Sluitingsdatum
6-7-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
Vacature
Je bent samen met een collega verantwoordelijk voor alle correspondentie naar ouders en leerlingen en fungeert als eerste aanspreekpunt voor de leerlingadministratie. Als medewerker verzuimadministratie ben je het eerste aanspreekpunt (frontoffice) voor de ouders bij het absent zijn van de leerlingen, bewaak je het schoolverzuim (ziekte en ongeoorloofde absenties) en ben je daarmee verantwoordelijk voor de aan-/afwezigheidregistratie van de leerlingen.
Ook ondersteun je tijdens de examenperiode onze examensecretaris op administratief en uitvoerend niveau. Dat doe je met veel accuratesse en verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast bied je administratieve ondersteuning bij afname van de examens en organiseer je inzage momenten.

Als medewerker leerling- en verzuimadministratie voer je onderstaande werkzaamheden uit: 
 • Eerste aanspreekpunt voor medewerkers, ouders, leerlingen en bezoekers m.b.t. de leerlingadministratie;
 • het verrichten van administratieve/organisatorische werkzaamheden ten behoeve van aanmelding van leerlingen in het geautomatiseerde systeem; 
 • alle correspondentie t.b.v. de deelscholen naar ouders en leerlingen (nieuwsbrieven, informatie, schorsingsbrieven etc.);
 • registreren en controleren van (ongeoorloofd) verzuim en absentie van leerlingen door het administratief verwerken van de ‘te laat’ komende leerlingen;
 • mede toezicht houden op het beheer binnen het digitale absentiesysteem in Magister;
 • verrichten van administratieve en organisatorische werkzaamheden ten behoeve van het secretariaat eindexamens, een en ander met inachtneming van examenbesluiten, reglementen en procedures.
Je maakt deel uit van het leerlingenloket/bedrijfsbureau. Bij afwezigheid van de andere collega neem je de taken van elkaar over. Het leerlingenloket is 5 dagen in de week bezet.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wie zoeken wij?
 • affiniteit met administratieve processen en systemen;
 • een afgeronde mbo niveau 4 opleiding;
 • ervaring in soortgelijke functie en sterke affiniteit met het onderwijs;
 • in staat om te focussen op het werk waarbij je snel kunt schakelen; 
 • een proactieve, klantgerichte houding; 
 • dankzij jouw communicatieve vaardigheden weet iedereen altijd waar je staat en houd jij ons op de hoogte van jouw voortgang;
 • je bent kwaliteitsgericht, gedisciplineerd en werkt altijd accuraat;
 • zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • kennis van het leerlingprogramma Magister is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij? 
Wij bieden je een aanstelling voor de duur van een jaar voor 0,8 - 1,0 fte. Een verlenging van de aanstelling kan tot de opties behoren. Het aantal uur wordt het liefst verdeeld over 5 werkdagen waarbij woensdag en vrijdag in ieder geval je werkdagen zijn en de andere dagen in overleg bepaald kunnen worden. 

Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 1.889 en maximaal € 2.699 bij een volledige aanstelling (schaal 5, CAO VO). Voor het schooljaar 22/23 is tevens een arbeidsmarkttoelage van ruim 6% van toepassing. 

Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), een reiskostenregeling en flexpakket voor fiscale uitruil mogelijkheden. 

Dit alles bovenop het werken met een enthousiast en gedreven team, in een inspirerende werkomgeving in beweging. 
 

Over IJburg College

Naam school
Adres
Pampuslaan 1 , 1087HP Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Hiskia van Waadenoijen Kernekamp
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Over het IJburg College
Het IJburg College is een moderne, digitale en ambitieuze school die leerlingen niet alleen voorbereidt op het examen, maar ook op de toekomst. Slagen leerlingen bij ons voor het vwo, havo of vmbo dan zijn zij klaar voor de volgende stap in onze maatschappij. Dit komt omdat zij naast de gewone basisvakken ook leren wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Door te werken met kleine deelscholen hebben we oog voor iedereen en kunnen we onze leerlingen écht stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ook medewerkers van het IJburg College krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken/laten zien wat ze echt kunnen. Zo bieden wij veel ontwikkelingsmogelijkheden en is er ruimte om je functie in te richten op een manier die bij jou en je verantwoordelijkheden past. Wil je weten hoe leerlingen en docenten het IJburg College ervaren? Bekijk dan dit filmpje!

Onze docenten staan midden in de maatschappij. Ze weten wat er speelt en leeft (zowel binnen als buiten de school) en krijgen de ruimte om deze kennis in te zetten tijdens hun lessen. Op die manier kunnen zij hun lesstof voor een groot deel zelf vormgeven en gaan ze met leerlingen naar buiten. Daarnaast weten ze, bijvoorbeeld via realistische opdrachten, hoe ze anderen kunnen stimuleren om net een stapje verder te zetten. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je inhoudelijke vragen over de functie?
Heb je vragen over de functie of de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Hiskia van Waadenoijen Kernekamp, via personeelszaken@ijburgcollege.nl of kijk op onze website voor meer informatie: http://www.ijburgcollege.nl/

Solliciteren
Vind jij het leuk om mee te bouwen aan het IJburg College en spreekt onze onderwijsvisie jou aan? Solliciteer dan op de vacature via Meesterbaan. De sluitingsdatum voor deze vacature is 6 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.