Vacature Wereldgerichte docenten (minimaal 0,6 fte), ter versterking van de kernteams...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Wereldgerichte docenten (minimaal 0,6 fte), ter versterking van de kernteams van onze leerhuizen 
Datum online
2021-12-24 24-12-2021
Sluitingsdatum
24-2-2022
Met ingang van
in overleg
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 of meer
Omschrijving
Heb jij een eerste of tweedegraads onderwijsbevoegdheid en wil je jouw kennis gaan gebruiken om leerprocessen van kinderen te begeleiden en te stimuleren? Heb je een brede interesse? Wil je jongeren op een wereldgerichte manier (leren) coachen en inspireren? Weet je nog niet precies hoe dat moet, maar wil je dit wel van en met je collega’s leren en uitvinden? Heb je je verdiept in het Vathorst College? Herken je je in onze visie op onderwijs, onze waarden, onze pijlers en kun je daaraan bijdragen?  Ben je ontzettend leergierig en wil je jezelf blijven ontwikkelen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat ga jij doen?
In het Vathorst College  werk je als wereldgerichte docent in een klein leerhuisteam samen met zo’n 7 tot 9 kerncollega’s. Samen ben je verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van de leerlingen binnen jullie team. Jij houdt je specifiek bezig met het coachen en inspireren van de leerlingen die binnen jouw leerhuis vallen en geeft les/ontwerpt onderwijs. Een leerhuis is een mooie mix van jongeren in meerdere leeftijden en niveau’s.

Interesse?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen door een mail te sturen naar: administratie@vathorstcollege.nl.

Wat wij bieden...
Een kunstzinnige en inspirerende werkomgeving: In het in fascinerende ICOON gebouw in Amersfoort. Het salaris is conform CAO VO.


 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of 1e graads
Functie-eisen
Solliciteren...
Sollicitanten met een bevoegdheid voor nederlands, engels, duits, biologie, scheikunde, natuurkunde, krijgen de voorkeur. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
In overleg.

Over Vathorst College

Naam school
Adres
Lovink 6 , 3825MP Amersfoort Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. S. Soetevent
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Wij zijn gestart in 2005. 
De bedoeling (ziel) van het Vathorst College:
Wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij ieder leert op een manier die bij hem/haar past.
De principes van waaruit wij werken:
  • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid
  • positiviteit
  • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling)
  • richting, ruimte, ruggensteun
Wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt. Onze pijlers zijn: kunst, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren en digitaal onderwijs.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw ICOON, naast NS-station Vathorst. In dit gebouw werken wij samen met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Tevens is hier ook een kinderopvang gehuisvest. Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort.

In het Vathorst College werk je intensief samen in een leerhuisteam van ongeveer 6-8 collega’s. Er komen dagelijks 990 kinderen naar het Vathorst College, verdeeld over meerdere leerhuizen. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. Werken bij het Vathorst College betekent werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis. Een medewerker op het Vathorst College kiest voor eigentijds onderwijs met de pijlers kunst en cultuur, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk onderwijs en digitaal onderwijs. Als docent op het Vathorst College ontwerp je samen met je vaksectie het onderwijs in jouw vak binnen ons eigentijdse onderwijsconcept.

Werken op het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door een CV en motivatiebrief te e-mailen naar s.soetevent@vathorstcollege.nl  t.a.v. de schoolleiding, onder vermelding van vacature wereldgerichte docent
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.