Vacature Verzuimcoördinator in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Verzuimcoördinator 
Datum online
2022-01-20 20-01-2022
Sluitingsdatum
31-1-2022
Met ingang van
1 maart 2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,9-1 fte
Aantal uren
36-40 uur
Omschrijving
Onze huidige verzuimcoördinator gaat wonen en werken in het buitenland.
Per 21 maart 2022 zijn wij daarom op zoek naar een verzuimcoördinator. We zoeken een teamspeler die het als uitdaging ziet om het verzuim van onze leerlingen te registreren en te monitoren.
Als verzuimcoördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse afhandeling van de verzuimadministratie. Het hele proces, van verzuimmelding tot afhandeling, is bij jou in goede handen.
Naast het bijhouden van de verzuimadministratie in Magister (digitaal leerlingvolgsysteem) heb je dagelijks contact met leerlingen.
Samen met onze mentoren draag je bij aan het voorkomen en waar nodig terugdringen van verzuim. Dat doe je op een positieve manier die past bij onze school.
Kijk op onze website, www.vathorstcollege.nl om te ervaren hoe ons onderwijs werkt, onze pijlers en onze 8 waarden.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Jij bent…..
 • ict vaardig;
 • positief;
 • communicatief vaardig;
 • probleemoplossend;
 • gestructureerd;
 • flexibel;
 • pedagogisch sterk;
 • een echte teamspeler!

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Je kunt tot 11 januari a.s. op deze vacature reageren. Wij ronden de selectieprocedure af rond 15 januari a.s. 
Ontvang je van ons voor 15 januari a.s. geen bericht, dan zien wij helaas te weinig aanleiding voor een kennismakingsgesprek.

Over Vathorst College

Naam school
Adres
Lovink 6 , 3825MP Amersfoort Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. S. Soetevent
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Vathorst College is een school voor eigentijds onderwijs voor vmbo-t, havo en vwo. Wij zijn gestart in 2005. 
De bedoeling (ziel) van het Vathorst College:
Wij halen het beste uit onszelf, de ander en de wereld, waarbij ieder leert op een manier die bij hem/haar past.
De principes van waaruit wij werken:
 • gezien en gehoord worden vanuit gelijkwaardigheid
 • positiviteit
 • hoofd, hart en handen (kennis, vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling)
 • richting, ruimte, ruggensteun
Wat de leerling al kan, is voor ons het uitgangspunt. Onze pijlers zijn: kunst, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk leren en digitaal onderwijs.

Wij zijn gehuisvest in een prachtig gebouw ICOON, naast NS-station Vathorst. In dit gebouw werken wij samen met Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland. Tevens is hier ook een kinderopvang gehuisvest. Als school zijn wij onderdeel van de Onderwijsgroep Amersfoort.

In het Vathorst College werk je intensief samen in een leerhuisteam van ongeveer 6-8 collega’s. Er komen dagelijks 990 kinderen naar het Vathorst College, verdeeld over meerdere leerhuizen. In één leerhuis zitten ongeveer 120-150 leerlingen. Een leerhuis functioneert als ‘mini-school’ binnen het totaal en heeft een eigen leerhuisteam. Werken bij het Vathorst College betekent werken in een lerende organisatie(structuur). Ieder leerhuisteam heeft bijvoorbeeld ambities, verantwoordelijkheden en regelruimte. Door de open ruimte zie je elkaar aan het werk en leer je van elkaar. Je begeleidt samen met andere docenten de leerlingen van meerdere klassen in een leerhuis. Een medewerker op het Vathorst College kiest voor eigentijds onderwijs met de pijlers kunst en cultuur, zelfverantwoordelijk leren, contextrijk onderwijs en digitaal onderwijs. Als docent op het Vathorst College ontwerp je samen met je vaksectie het onderwijs in jouw vak binnen ons eigentijdse onderwijsconcept.

Werken op het Vathorst College is een bewuste keuze. Wij bouwen met elkaar aan vernieuwend onderwijs. Op onze school staan kunst & cultuur, zelfverantwoordelijk, contextrijk en digitaal leren centraal. Via kunst onderzoeken leerlingen grote levensvragen vanuit verschillende perspectieven. Kunst biedt leerlingen een andere blik op de alledaagse werkelijkheid; het onderzoekt, geeft vorm aan gevoelens, zet aan tot denken en verbindt. Zowel in participeren als recipiëren biedt kunst leerlingen schoonheid, ontroering, verbeelding, verrassing, ontregeling en troost.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.