Vacature Coach op Xplore - Agora Amsterdam in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Coach op Xplore - Agora Amsterdam 
Datum online
2021-02-18 18-02-2021
Met ingang van
1-8-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
3
Omschrijving

Werken als coach bij Xplore - Agora Amsterdam
Coach zijn bij Xplore is iets heel anders dan het werk van een docent op een school voor regulier onderwijs. Activiteiten als traditioneel lesgeven, toetsen en maken van studiewijzers zijn verleden tijd. Waaruit bestaat je werk dan wel? Enerzijds ben je teamlid van een zelforganiserend team waarin ieder z’n eigen rol en verantwoordelijkheid heeft om Xplore een rijke leeromgeving te maken. Anderzijds draait je werk om de begeleiding van je ‘eigen’ coachleerlingen.
Je weet jouw 15 tot 17 leerlingen in staat te stellen om zichzelf te motiveren en je weet hoe je de leerling eigenaar kan laten worden van zijn leerproces. Ook ben je vaardig in het voeren van didactische coachgesprekken waarin je bespreekt en monitort wat een leerling wil onderzoeken, hoe hij dat gaat doen en wat hij daarvan wil leren. Je ziet en bespreekt wat talenten en uitdagingen zijn, waar een leerling tegenaan loopt en hoe hij zich persoonlijk en sociaal emotioneel ontwikkelt. 
 
De school
Dit schooljaar is Xplore gestart met 63 leerlingen en 5 vaste fulltime coaches. De verwachting is om komend jaar te groeien naar 123 leerlingen en 9 fte coaches. In de jaren erna is het de bedoeling dat Xplore uitgroeit tot een school met 600 leerlingen, verdeeld in vijf heterogene deelscholen met 6 tot 8 coaches per deelschool.

Het team
Binnen Xplore werk je in een klein team. Je werkdag begint om 8.30 uur, een half uur voordat de leerlingen er zijn. Deze tijd is bedoeld voor gezamenlijk werk en overleg. Dit gemeenschappelijk overleg en de vertrouwensbasis die eraan ten grondslag ligt, is één van de belangrijkste succesfactoren van een goed werkend, zelforganiserend Agora-team. Je werkdagen als teamlid eindigen over het algemeen rond 17.00 uur.
 


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen

Wie ben jij? 
Ben je een leraar, docent of coach en zou je meer aandacht willen besteden aan leerlingen en hun leerproces? Heb je een brede interesse en wil je jongeren op een Agoriaanse manier (leren) coachen en inspireren? Sta je open om zelf ook veel te leren? Lijkt het je een uitdaging om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Xplore, de eerste Agoriaanse leeromgeving in Amsterdam?  Dan zijn we op zoek naar jou!
 
De ideale coach
Om succesvol begeleiding te geven aan de individuele leerroute van leerlingen zoeken we coaches die:

 • geloven in de onderwijskundige visie en missie van Xplore; 
 • passie hebben voor onderwijsontwikkeling en -vernieuwing;
 • gedreven zijn om leerlingen zelf regie te laten nemen over hun (leer)ontwikkeling;
 • fulltime beschikbaar zijn;
 • ondernemerschap tonen en lef hebben om uitdagingen aan te pakken;
 • wendbaar en flexibel zijn en het vermogen hebben om nieuwe ervaringen om te zetten in effectief gedrag;
 • in staat zijn om feedback te geven en te ontvangen;
 • zelf regie nemen om zichzelf verder te ontwikkelen als Agora-coach;
 • mensen weten te betrekken bij de ontwikkeling van de leerlingen (ouders, collega’s, experts);
 • nieuwsgierig zijn en goed kunnen luisteren naar leerlingen en collega’s;
 • kennis hebben van recente pedagogische wetenschap, proces-coaching en onderzoeksvaardigheden;
 • in het bezit zijn van een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid.

Voor de aanvulling van ons huidige team hebben sollicitanten met een LO-, taal- of wiskundebevoegdheid een pré. Ook wanneer je aantoonbaar ervaring hebt met zorgaspecten in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
salaris conform CAO VO
Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
We bieden je een geweldige baan waarin je kunt werken op een manier die recht doet aan jongeren. Uitgangspunt is dat iedere leerling vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Jij begeleidt leerlingen bij de zoektocht naar wie ze zijn en hoe ze zich (willen) verhouden tot anderen in een dynamische maatschappij. Daarnaast bieden we: 

 • een klein, gelijkwaardig, divers team, waarin teamleden complementair zijn aan elkaar; 
 • de mogelijkheid om mee vorm te geven aan onderwijs van de toekomst; 
 • een plek om je eigen talenten te blijven ontwikkelen; 
 • flexibele vakanties: zodra het mogelijk is willen wij 47 weken per jaar open zijn en kunnen coaches en leerlingen, na overleg, op andere dan de reguliere vakantieperioden vrij nemen;
 • Een interne opleiding;
 • Een salaris conform de CAO VO.

Over Xplore - Agora Amsterdam

Adres
Schoenerstraat 7, 1034XZ Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. A. Broussard
Niveau
vmbo, havo, vwo
Omschrijving
Op Xplore wordt gewerkt met het Agora-onderwijsconcept:
‘Leren in vrijheid, maar niet vrijblijvend.’ 
Bij Agora gaan leerlingen aan de slag vanuit hun eigen interesses: op zoek naar hun talenten en ambities. Alles wat op de wereld het onderzoeken, ontwikkelen of maken waard is, mogen zij als vertrekpunt gebruiken. Zij gaan hier, onder leiding van coaches, mee aan de slag. Vakken, toetsen, klassenroosters, -lokalen in bus-opstelling en huiswerk worden ingeruild voor challenges, samenwerken, persoonlijke werkplekken en coaching. Bij Agora volgen leerlingen een geheel eigen leerroute en doen uiteindelijk regulier vmbo-, havo-, of vwo-eindexamen.
Bijzonderheden
Wij zoeken mensen die een dienstverband willen aangaan van minimaal 0,8fte maar liever nog 1,0fte.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Sollicitatieprocedure
Interesse? Verras ons dan met jouw motivatie met cv en wie weet ontmoeten we je snel. We zijn nieuwsgierig naar jouw visie op onderwijs en waarom jij dit avontuur met ons zou willen aangaan. Bij het samenstellen van een krachtig coachteam hebben we veel aandacht voor diversiteit. We willen graag dat de leerlingenpopulatie een representatieve afspiegeling van de Amsterdamse samenleving is en dat geldt ook voor het team. Het team bestaat idealiter uit mensen met verschillende interessegebieden, vaardigheden, eigenschappen en achtergronden. Een mooie mix van mensen. We vinden het daarom fijn als je bijgaand formulier wilt invullen en toevoegen, zodat we een goed beeld van je krijgen. Waar houd je van, waar ben je graag mee bezig, wat zijn je persoonlijke interesses? 
 
--> Stuur je reactie uitsluitend via Meesterbaan vóór 15 maart 2021. 
 
Selectieprocedure

 • Na een eerste selectie op basis van motivatie en CV volgt er een groepsavond waarin je met andere sollicitanten cases uitwerkt en de dialoog aangaat (in week 12 of 13).
 • In de weken erna (week 14-16) draaien de geselecteerde kandidaten een dag mee op onze school en zullen er sollicitatiegesprekken plaatsvinden met leerlingen, ouders en coaches

 
Hoewel je dienstverband ingaat per 1 augustus 2021, vinden wij het van essentieel belang dat je ook vóór de zomervakantie (vanaf 1 juni) tijd wilt en kunt investeren om een echt team te worden, te ‘ontscholen’ en je met ons samen voor te bereiden op je taak als ‘Agoriaanse coach’. 
 
Heb je nog vragen? 
Je kunt voor vragen contact opnemen met Alexandra Broussard: a.broussard@xplore.nl.
 
Meer weten over Agora leeromgevingen? 
Kijk op onze website: www.xplore.nl of op die van de Agora vereniging: https://www.verenigingagoraonderwijs.nl/                                           
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.