Middenbouwleraar, klas 7 (VO)

Ingangsdatum

1 augustus 2023

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Beschikbaarheid

Parttime of fulltime

FTE

0,5 +

Salaris

LB

Functieomschrijving

Wij zoeken voor het schooljaar 2023-2024 een enthousiaste middenbouwleraar voor leerjaar 7 en 8 (1e en 2e klas VO).

Als klassenleraar ben je twee jaar lang dagelijks, een paar uur per dag, voor je eigen klas het gezicht van de school. Je geeft aan de klas alle periodes tijdens de eerste twee uur van de dag. De vakken en het  leerplan sluiten aan bij de levensfase van deze jonge kinderen. Denk aan periodes als aardrijkskunde, geschiedenis, meetkunde, poëzie, natuurkunde, sterrenkunde, biologie enzovoorts. Het is niet nodig dat de leraar meester is in al deze vakken. Het is vooral nodig dat de leraar nieuwsgierig, creatief en leerbaar is om samen met de leerlingen op weg te gaan. In de middenbouw staat voor de leerlingen het ontdekken, het beleven en leren d.m.v. waarnemingen centraal. Denk aan een gezonde afwisseling van o.a. creatieve doe-opdrachten, informatie, verwerking, herhalen, muziek, voorlezen en spel. Kortom: hoofd, hart en handen in de praktijk.
De leraar krijgt begeleiding en handvatten voor het geven van deze periodes. Naast de periodes in de ochtend heeft elke klassenleraar aan zijn of haar eigen klas een oriëntatie-uur en studie-uur. Daarnaast heeft iedere klassenleraar een 2e graad bevoegdheid waar hij of zij ook vaklessen voor geeft binnen en buiten zijn of haar klas.

Een klassenleraar heeft liefde voor het onderwijs, biedt een veilig werkklimaat, zorgt voor goede gewoontes, orde en regelmaat. Ook draagt hij of zij zorg voor de klas als geheel, maar ook voor de individuele leerling als eerste aanspreekpunt. Dit in samenwerking met de school en de ouders. Een klassenleraar is pedagogisch onderlegd, is geduldig, heeft organisatietalent en staat open voor het antroposofisch mensbeeld. De klassen in de middenbouw zijn heterogeen in samenstelling; ze bestaan dus uit mavo-, havo- en vwo-leerlingen en daarom is het nodig dat de leraar kan differentiëren.

De middenbouwleraar betreft een 0,5 fte omvang (mentoraat,periode/orientatie en studieuur) De eventueel grotere aanstellingsomvang is afhankelijk of de kandidaat nog vaklessen in andere klassen gaat verzorgen in het 2e graads vakgebied.
 
 

Functie Eisen

De kandidaat heeft:

Wat wij bieden

Conform CAO voortgezet onderwijs

Meer weten

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Ivo Bleijenberg, teamleider. Mail: i.bleijenberg@svszeist.nl
Meer informatie over de Stichtse Vrije School is te vinden op www.svszeist.nl.
Bent u geïnteresseerd in de functie, solliciteer z.s.m. via Meesterbaan. Alleen sollicitaties via Meesterbaan worden in behandeling genomen.
De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
 

Contact

Dhr. I. Bleijenberg

Interesse in deze baan?

Klik op onderstaande link om te solliciteren. Daarbij maken wij gebruik van MeesterBaan.

Solliciteer  Overzicht vacatures
Powered by MeesterBaan.