Stichting Bartiméus Onderwijs

Stichting Bartiméus Onderwijs

Zeist
Speciaal (basis) onderwijs, Voortgezet speciaal onderwijs, Basisonderwijs
Christelijk
158 Leerlingen
5 Locaties

Omschrijving van Stichting Bartiméus Onderwijs

Het motto van ons onderwijs is: ‘Ik doe mee!’. Leerlingen krijgen ruimte om zich te ontplooien en worden gestimuleerd te laten zien wat zij kunnen, zodat zij het leven kunnen gaan leiden wat bij hen past. Wij ondersteunen leerlingen bij het verwerven van kennis, inzichten en vaardigheden waarmee zij voluit mee kunnen doen. Het uitgangspunt bij dit alles is: ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar nodig’.

Missie

Wij willen er voor zorgen dat alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is onze missie. We zijn er voor alle mensen met een visuele beperking, van alle leeftijden en in alle levensfases. En voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel voor hen inzet.

Visie

Bij Bartiméus zijn we ervan overtuigd dat een kind met een visuele beperking het verdient om 100% mee te kunnen doen, net als zijn leeftijdsgenootjes zónder beperking. Bij Bartiméus kunnen slechtziende en blinde leerlingen onderwijs volgen via speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Ook is er een plek voor slechtziende en blinde leerlingen die zeer moeilijk kunnen leren. Ontwikkelen op een manier dat past bij de leerling, staat bij ons centraal. Ook kunnen we leerlingen begeleiden op hun reguliere school met ambulante onderwijskundige begeleiding. Voor ons geldt: ieder kind telt mee!  

Onze scholen

Meer scholen tonen


Adresgegevens