Herbert Vissers College

Herbert Vissers College

Onderdeel van: IRIS-CVO - Nieuw-Vennep
Onderdeel van: IRIS-CVO - Nieuw-Vennep
Voortgezet onderwijs
Protestants-Christelijk
1.900 Leerlingen

Omschrijving van Herbert Vissers College

Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum, gymnasium en HVX. Havo en vwo vormen samen het Herbert Vissers Lyceum. Sinds schooljaar 18/19 wordt er ook gewerkt met een nieuwe onderwijsmethode, HVX, die uitgaat van persoonlijke groei en waar leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling.
 
Wij zijn een school op christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij 1922 leerlingen en 240 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen.
 
Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in ons personeelsbeleid.
 
Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe leraren opleiden en stagiaires begeleiden.
 
Wij zijn gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal gelegen in het groeigebied Haarlemmermeer, en zijn uitstekend bereikbaar.

Missie

Het is onze ambitie onze leerlingen te vormen en hun talenten te ontwikkelen, zodat zij, als wereldburgers van morgen, het verschil zullen maken voor zowel de eigen leefomgeving als de wijde wereld. In een complexe samenleving hebben onze leerlingen oriëntatiepunten nodig. Daarom geven wij hen de volgende waarden mee: aandacht, vertrouwen, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Visie

In een snel veranderende wereld maken wij als HVC het verschil door onze leerlingen de ruimte te geven hun talenten te ontwikkelen en hen de juiste kennis en vaardigheden voor de maatschappij van morgen mee te geven. Wij geloven dat in iedere leerling een waardevol, uniek en persoonlijk talent aanwezig is. Dat aangeboren talent moet worden ontdekt en ontwikkeld.

In de wijze waarop wij ons leerproces gestalte geven, vinden we het kind achter de leerling essentieel. We zien onze leerlingen niet alleen als consumenten van kennis, maar ook als personen die zich ontwikkelen. Kortweg komen zij voor deze drie hoofddoelen naar het HVC: kennis verwerven – bewust worden van je rol in de samenleving – je eigen persoonlijkheid vormen.

Adresgegevens

Noorderdreef 175
2152 AC Nieuw-Vennep
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Herbert Vissers College

{"total":9,"sectoren":{"2":9},"vakken":{"26":1,"118":1,"97":1,"23":1,"102":1,"69":1,"8":1,"68":1,"52":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":9},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":5,"-1":1},"dienstverband":{"3":5,"1":4,"-1":0},"zijInstroom":{"1":2,"2":7,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":9,"-1":0},"bevoegdHeden":{"6":1,"1":5,"5":2,"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":7},"functieSoorten":{"1":7,"3":2},"provincies":{"6":9}}
9 onderwijsvacatures
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
26 februari 2023
Parttime 0,7500 fte
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
Per direct
Parttime 0,5833 - 0,6667 fte
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
Per direct
Parttime of fulltime 0,5 - 1,0 fte
Toon alle 9 vacatures