Montfort College

Onderdeel van: LMC Voortgezet Onderwijs - Rotterdam
Voortgezet onderwijs
Algemeen bijzonder
850 Leerlingen

Omschrijving van Montfort College

Het Montfort College is een school voor vwo - havo - mavo.

Op het Montfort College werken we met Inclusief Rooster. Dit rooster staat voor minder lessen op een dag, die langer duren. Daarnaast bieden we onze leerlingen huiswerkbegeleiding onder schooltijd. Binnen het rooster wordt een deel van de lessen als keuzewerktijd (de daltonuren) aan de leerlingen aangeboden. We vinden het belangrijk dat de leerlingen leren nadenken over de keuzes die ze maken en hierop leren reflecteren. Binnen de keuzewerktijd is er keuze uit ondersteuningslessen voor alle vakken, projecten en cursussen en daarnaast kunnen leerlingen deze tijd inzetten om aan een werkstuk of presentatie te werken in bijvoorbeeld de goed uitgeruste mediatheek van de school.

Het Montfort College is sinds 2016 gesitueerd in een modern pand, dat voorzien is van moderne faciliteiten als goede wifi door het hele gebouw, een lift en rolstoelvriendelijke toiletten.

Het Montfort biedt op de drie niveaus alle sectoren en profielen aan. Daarnaast kunnen leerlingen zich aanmelden voor het programma Chinees, dat een eindexamenvak is op het vwo. Ook kunnen leerlingen zich aanmelden voor de cursus Cambridge- en Business English, die resulteert in een officieel erkend certificaat van de Cambridge University.

Bijzonderheden

Het Montfort College werkt met een docententeam dat veelvuldig samenwerkt en overlegt. De school vindt deze samenwerking belangrijk en zoekt nieuwe collega's die, naast het verzorgen van een interessant en aansprekend lesprogramma, graag een bijdrage willen leveren aan deze onderlinge samenwerking. 

Het Montfort College is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.

Video


Adresgegevens

Montessoriweg 14
3083 AN Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen

Vacatures van Montfort College

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"13":1,"52":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":2,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"3":1,"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"3":2,"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"6":1,"1":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
30 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
z.s.m.
1 fte
SLUIT BINNENKORT
SLUIT BINNENKORT
30 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
per direct
Parttime of fulltime in overleg fte