Almende College

Onderdeel van: Achterhoek VO - Silvolde
Voortgezet onderwijs
Rooms-Katholiek
1.800 Leerlingen
230 Medewerkers

Omschrijving van Almende College

Over het Almende College
Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek. De school biedt alle afdelingen van voortgezet onderwijs aan en telt in totaal circa 1750 leerlingen en circa 230 medewerkers.
Onze twee hoofdgebouwen staan naast elkaar op de campus in Silvolde en daar zijn we enorm trots op. Het nieuwe vmbo-gebouw (Laudis) is geweldig uitgerust om mooi praktijkgericht onderwijs te geven. Het havo/vwo-gebouw (Isala) heeft een stijlvolle uitstraling en biedt een inspirerende omgeving voor eigentijds onderwijs. De gebouwen worden omgeven door een prachtig natuurgebied, waarmee we met veel respect om willen gaan. Binnen deze omgeving is het niet moeilijk om de focus op een duurzame toekomst te hebben! Laudis en Isala staan naast elkaar op het Terborgseveld in Silvolde. Op een andere plek in Silvolde is ook de locatie aan het Pastoor Bluemersplein nog in gebruik (kortweg: Bluemers).
 
De drie pijlers waar het onderwijs op het Almende College haar visie aan ontleent, zijn:
  • coachend mentoraat;
  • de actieve leerling;
  • werken in de driehoek tussen school, ouders en leerlingen.
 
Wij werken met het flexrooster, dat ons een organisatorische basis biedt om uitvoering te geven aan de visie en geformuleerde onderwijskundige ambities:
  • De leerling leert actief en is (mede)verantwoordelijk voor zijn eigen leerontwikkeling.
  • Wij bieden maatwerk voor leerlingen op basis van hun onderwijsbehoeften en/of talentontwikkeling.
  • In de schoolweek is voldoende rust en ruimte voor leraren en leerlingen.
  • De school als leergemeenschap.
Het onderwijs in het flexrooster blijft in ontwikkeling en wordt steeds verder gefinetuned.

Visie

Verantwoordelijkheid

Leerlingen nemen meer de regie op hun eigen leerproces. Van docenten wordt verwacht dat ze het nemen van meer eigen verantwoordelijkheid door leerlingen kunnen begeleiden en monitoren. De schoolleiding legt de verantwoordelijkheid waar die moet liggen en wil minder directief en hiërarchisch werken, waardoor medewerkers meer verantwoordelijkheid voelen en nemen.
 

Veiligheid

Op het Almende College kun je in veiligheid leren en samenzijn. We vinden het belangrijk om een pedagogisch en didactisch klimaat te hebben waarin leerlingen en medewerkers zichzelf kunnen zijn en het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.
 

Maatschappelijke betrokkenheid

We zijn een school die middenin de Achterhoekse samenleving staat. We willen de betrokkenheid bij de regio in stand houden door samen te werken met het bedrijfsleven en het sociale domein. Tegelijkertijd willen we de deuren ook openzetten naar de verdere buitenwereld. Veel van onze havo-vwo-leerlingen zullen wegtrekken uit de regio om een vervolgopleiding te volgen. We willen ze kennis laten maken met de internationale wereld, om zodoende juist de Achterhoek als woon- en werkomgeving op waarde te kunnen schatten.
 

Plezier en persoonlijke ontwikkeling

Naast de educatieve opdracht voelen we als school ook de opdracht om iedereen een prettige en plezierige leer- en werkomgeving te bieden, waarin persoonlijke ontwikkeling van groot belang is

Bijzonderheden

 
Het Almende College valt samen met zeventien andere scholen onder het bestuur van Achterhoek VO. Meer weten? Kijk op www.achterhoekvo.nl
 

Adresgegevens

Terborgseveld 75-77
7064 AN Silvolde
Gelderland, Nederland
Route plannen

Vacatures van Almende College

{"total":5,"sectoren":{"2":5},"vakken":{"12":1,"58":1,"165":1,"599":1,"45":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":5,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":5,"-1":0},"dienstverband":{"1":4,"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":2,"2":3,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":5,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":2,"5":3,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":2,"7":2,"30":5},"functieSoorten":{"1":3,"3":2},"provincies":{"5":5}}
5 onderwijsvacatures
3 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
zo spoedig mogelijk
Parttime 0.2 fte
3 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
zo spoedig mogelijk
Parttime 0.3-0.4 fte
12 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
zo spoedig mogelijk
Parttime 0.6 fte
Toon alle 5 vacatures