Dorenweerd College

Onderdeel van: Scholengroep LingeRijn - Doorwerth
Voortgezet onderwijs
Algemeen bijzonder
1.100 Leerlingen

Omschrijving van Dorenweerd College


Het beste uit jezelf halen? Solliciteer bij het Dorenweerd!
Het Dorenweerd College is een scholengemeenschap voor (tweetalig) vwo, havo en mavo. In een prettige sfeer leveren wij vanuit de kernwaarden samen, ambitie, passie en veilig een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van jonge mensen. 
 
Op het Dorenweerd College staat uitdagend onderwijs centraal en vinden we goede resultaten van belang. We focussen ons op ontwikkeling: iedere leerling kan het beste uit zichzelf (leren) halen. Leerlingen worden goed begeleid bij hun ontwikkeling vanuit een positieve houding. Er wordt gewerkt vanuit de relatie met leerlingen, we helpen hen opgroeien tot volwassen en verantwoordelijke leden van de samenleving, tot wereldburgers. Brede vorming zien we als onze taak: kennis en vaardigheden verwerven met aandacht voor sociale- en persoonsvorming. Wij verzorgen kwalitatief goed onderwijs vanuit onze kernwaarden en bieden keuzemogelijkheden op diverse gebieden zoals internationalisering, kunst en cultuur, sport, politiek en bèta. Er zijn ook veel buitenles-activiteiten. Bovendien spelen we zoveel als mogelijk in op verschillen in leerbehoefte, -tempo en -stijl. Bij ontwikkeling hoort ook verantwoordelijkheid leren nemen en dragen, doorzettingsvermogen en jezelf overwinnen, eisen stellen aan jezelf en om leren gaan met weerstand en tegenslag. Onze medewerkers hebben daarin een voorbeeldfunctie. 
 
Ook als medewerker krijg je op het Dorenweerd mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Nieuwe collega's worden op school goed begeleid, zowel op schoolniveau  als op professioneel vlak. Bovendien investeren wij in zittende medewerkers door het bieden van (docent-)begeleiding en coaching.

We zijn trots op de rust, structuur en kwaliteit van het onderwijs van de school.

Heb jij de passie om samen met ons te werken aan de ambitie van het Dorenweerd College? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Het Dorenweerd College en Scholengroep Over- en Midden Betuwe bundelen hun krachten. Dit heeft vorm gekregen in een bestuurlijke fusie per 1 augustus 2023. De scholengroep is vanaf deze datum verder gegaan onder de naam: scholengroep Lingerijn.

Adresgegevens

Dalweg 5
6865 CZ Doorwerth
Gelderland, Nederland
Route plannen