Vacature Docent natuurkunde (0,9-1,0 fte) in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent natuurkunde (0,9-1,0 fte) 
Datum online
2023-03-14 14-3-2023
Sluitingsdatum
27-3-2023
Met ingang van
01-08-2023
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,9 - 1,0 fte
Omschrijving
Dalton Den Haag is een middelgrote school voor havo-vwo-gymnasium in Den Haag met ongeveer 1000 leerlingen en 75 docenten (zie www.daltondenhaag.nl). Daltononderwijs is bij uitstek eigentijds onderwijs dat leerlingen voorbereidt op actieve deelname aan de maatschappij. We staan voor onderwijs dat leerlingen leert verantwoordelijkheid te nemen, kritische vragen en hulpvragen te stellen, een plan te maken, te reflecteren, te leren van fouten en goed samen te werken. Dit onderwijs wordt verzorgd door docenten die leerlingen leren hoe dat moet en die zelf ook bekwaam zijn in die vaardigheden. Wij zijn een daltonschool en bieden naast het reguliere onderwijs een theaterstroom en tweetalig vwo-onderwijs. Wij zijn met ingang van schooljaar '23-'24 op zoek naar een docent natuurkunde.

Functieomschrijving
De sectie natuurkunde bestaat uit drie ervaren docenten. Naast een lesgevende taak hebben de meeste leden ook een begeleidende rol binnen school. Wekelijks is er een sectie-uur ingeroosterd om te kunnen overleggen of samen te werken.
De lokalen bevinden zich rondom het Sciencelab. Ons Sciencelab is modern ingericht en er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de nieuwste practicummaterialen en meetapparatuur. Het lab wordt gerund door twee zeer ervaren en enthousiaste TOA’s.
Daarnaast brengen onze leerlingen van 6 vwo elk jaar een bezoek aan de deeltjesversneller van CERN.  

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of 1e graads
Functie-eisen
De sectie natuurkunde zoekt per 1 augustus 2023, een ervaren en betrokken collega die zich in eerste instantie zal gaan focussen op het geven van lessen in de onderbouw. Een tto-klas lesgeven kan tot de mogelijkheden behoren. De collega die we zoeken is zelfstandig, initiatiefrijk, teamgericht en in staat het voortouw te nemen.
Het spreekt voor zich dat je je kunt vinden in de uitgangspunten van daltononderwijs.

Taakbeschrijving:
 • Het verzorgen van lessen natuurkunde, voornamelijk in de onderbouw en alles wat daar mee samenhangt.
 • Het begeleiden van leerlingen tijdens daltonuren
 • Het participeren in sectieoverleg
 • Het coördineren van een jaarlaag

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden: 
 • een school die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s
 • een plek in een gezellig en ondernemend team
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • de CAO VO is van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van bevoegdheid, expertise en ervaring.
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 13e maand, collectieve ziektekostenverzekering, pensioenregeling bij ABP)
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling onder andere door een eigen academie ‘de Haagse Onderwijs Academie’
 • laptop in bruikleen
 • gratis parkeermogelijkheden bij de school en goede bereikbaarheid met het OV
 • een fijne werkplek in een monumentaal gebouw

Over Dalton Den Haag

Naam school
Adres
Aronskelkweg 1 , 2555GA Den Haag Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. A. Petri
Niveau
havo, vwo
Omschrijving
De Dalton Den Haag is een school voor openbaar onderwijs, met een havo-, atheneum- en gymnasiumafdeling. De school heeft een rijke traditie, en staat garant voor een brede en veelzijdige opleiding. Zo kent de school een theaterklas en is er ook de mogelijkheid om tweetalig onderwijs te volgen.
De Dalton Den Haag is een dynamische school waar collegiale samenwerking even vanzelfsprekend is als ruimte voor individuele ontplooiing. De school is voor onze leerlingen een veilige, open en gezellige school, voor medewerkers een werkplek waar betrokkenheid en onderwijskundig vakmanschap de toon zetten. De school kenmerkt zich door te blijven streven naar een hoge kwaliteit. En dat lukt, getuige de inspectierapporten en de kwaliteitskaarten.

Tot ziens op Dalton Den Haag!
Bijzonderheden
Dalton Den Haag biedt een tweetalige vwo-opleiding aan. Een goede beheersing van de Engelse taal strekt tot aanbeveling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reageren
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Arjen Petri, conrector onderbouw (apetri@daltondenhaag.nl). Bellen voor informatie mag ook: 070-3084180.
Heb je zin om op onze school te komen werken? Wacht dan niet te lang met reageren! Zodra we passende reacties binnenkrijgen, starten we met het uitnodigen voor een eerste gesprek. Upload je cv met een korte motivatie op Meesterbaan.nl vóór 28 maart 2023. Solliciteren kan uitsluitend via Meesterbaan.nl. Het geven van een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.