Vacature Directeur 0,8 fte in Lekkerkerk

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Directeur 0,8 fte 
Datum online
2023-03-16 16-3-2023
Sluitingsdatum
31-3-2023
Met ingang van
1-8-2023
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Vast
FTE
0,8 fte
Omschrijving
Stichting Onderwijs Primair is voor Obs Koningin Wilhelmina in Lekkerkerk, vanwege pensionering van de directeur, op zoek naar een inspirerende en verbindende
 
directeur 0,8 FTE
 
Wij zijn een Stichting voor openbaar onderwijs. Dat betekent dat wij iedereen welkom heten ongeacht geloofsovertuiging, seksuele geaardheid of politieke overtuiging.
Wij willen de verschillende talenten van kinderen optimaal benutten en waarderen in een betekenisvolle leeromgeving. Respect, verdraagzaamheid, betrokkenheid en zorgzaamheid zijn essentieel voor ons.
We vinden het belangrijk dat kinderen het plezier in leren behouden en terug kunnen kijken op een fijne basisschooltijd. We verwachten van elkaar meer dan gemiddelde prestaties.
Onze Stichting biedt een keurmerk voor scholen die het verschil maken. We benutten op onze scholen het potentieel van ieder kind en leggen zo de basis voor een gelukkig leven!

Obs Koningin Wilhelmina
De KW-school is een openbare school in Lekkerkerk, onder de rook van Rotterdam. Dat betekent dat alle kinderen en hun ouders van harte welkom zijn, ongeacht hun maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. De openbare school is een ontmoetingsplaats en daarmee hét voorbeeld van ‘de samenleving in het klein’. Hier kunnen kinderen met verschillende achtergronden van jongs af aan samen leven en samen leren.  
 
Ons motto is ‘In veiligheid naar zelfstandigheid.’

Je komt terecht in een leuk, betrokken en enthousiast team dat goed aan de slag is met (zelf)ontwikkeling. Dit doen we o.a. door gespreid leiderschap waardoor iedereen in de school invloed kan uitoefenen op verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Het helpt ons eigen verantwoordelijkheid te nemen in een veilig klimaat. We zijn een hardwerkend team met voor de kinderen de focus op rekenen en het uitzoeken van een nieuwe methode voor lezen. Op de KW-school vinden we veiligheid en rust belangrijk. Door de inzet van Klasse(n)Kracht, waar ieder teamlid in is geschoold, bouwen we systemisch aan een veilige school waarin sociale vaardigheden geoefend kunnen worden. Ook hierin vinden we een doorgaande lijn in pedagogisch handelen belangrijk. Dit zorgt voor transparantie en heldere communicatie naar ouders. De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet op onderwijsgebied en diverse nieuwe lesmethoden geïntroduceerd. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we willen ons onderwijs naar een nog hoger plan brengen. Zo vinden we het belangrijk dat we al onze leerlingen zo goed mogelijk voorzien van het onderwijs dat ze verdienen. Er wordt rekening gehouden met alle leerniveaus in de school. En natuurlijk houden we ook van ontspanning en humor op zijn tijd.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat ga je doen?
Samen met het team neem je de volgende stap om het onderwijs te versterken en de ingezette koers verder te verstevigen. Als onderwijskundig leider neem je het voortouw en:
 • Geef je invulling aan het  schoolleiderschap, met alle daaraan verbonden organisatorische, bedrijfsmatige, onderwijskundige en personele aspecten;
 • Stuur je cyclisch op de kwaliteit van onderwijs, ben je in staat om verbeteringsprocessen goed te begeleiden. Daarnaast heb je een visie op het stimuleren van verdere (onderwijs)ontwikkelingen;
 • Ben je als leider verbindend, toegankelijk, benaderbaar en zichtbaar voor kinderen, ouders, teamleden, Stichting Onderwijs Primair, de Medezeggenschap en de omgeving. Je toont je betrokkenheid bij alles wat er speelt op de diverse niveaus;
 • Draag je bij aan de professionele cultuur op school, ben je een voorbeeld voor het team in het maken van heldere afspraken en het elkaar daarop aanspreken. Je geeft ruimte aan de professionele dialoog en stuurt op eigenaarschap en verantwoordelijkheid;
 • Communiceer je transparant en to-the-point, met oog voor de relatie, draagvlak en de diverse belangen;
 • Fungeer je als boegbeeld van de school, geeft de school een helder profiel en creëert een aantrekkelijke werk- en leerplek;
 • Bied je met jouw creativiteit alle uitdagingen het hoofd en weet je tegelijkertijd het hoofd koel te houden;
 • Geef je samen met de verschillende coördinatoren leiding aan de onderwijsontwikkeling en werk je nauw samen met de coördinator leerlingzorg en het MT.

Wat vragen wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een schoolleider die coachend en verbindend leiding geeft en daarnaast beslissingen durft te nemen als de situatie daarom vraagt. Een leidinggevende die resultaatgericht en ambitieus is om de gestelde ontwikkeldoelen en leeropbrengsten met elkaar te verbinden en hiermee het onderwijs naar een hoger plan wil brengen. Je werkt vanuit de kernwaarden: veiligheid, verantwoordelijkheid, sportiviteit en ambitie. Daarnaast ben je in staat om de gemeenschappelijke visie van de stichting en specifiek onze school verder te ontwikkelen en deze visie te vertalen naar de dagelijkse praktijk van de school. Je bent in staat om een schoolklimaat te scheppen waarin leerlingen en collega’s zich gemotiveerd, gestimuleerd en gewaardeerd voelen. Hiervoor beschik je over: 
 • Kennis van het (basis)onderwijs, maar ook andere relevante sectoren (kinderopvang, cultuursector etc.) zijn interessant;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in het (basis)onderwijs of andere relevante sector;
 • Een afgeronde opleiding tot schoolleider is een pré;
 • Een visie op eigentijds, toekomstbestendig onderwijs en het inrichten van de schoolorganisatie;
 • Een netwerk en/of relevante contacten in de regio;
 • HBO+ werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
D12
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een functie voor 0,8 fte in schaal D12. De benoeming gaat in op 1 augustus 2023. Salariëring en rechtspositie zijn conform de lopende CAO-PO. 
 

Over Obs Koningin Wilhelmina

Adres
Koninginneweg 5-7 , 2941XH Lekkerkerk NL
Denominatie
Openbaar
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. W.S. Oosterwijk
Omschrijving
Iedereen is welkom!

De KW-school is een openbare school, dat betekent dat alle kinderen en hun ouders van harte welkom zijn, ongeacht hun maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. De openbare school is een ontmoetingsplaats en daarmee hét voorbeeld van ‘de samenleving in het klein’. Hier kunnen kinderen met verschillende achtergronden van jongs af aan samen leven en samen leren.  

Ons motto is ‘In veiligheid naar zelfstandigheid.’

De KW-school in een notendop:
 • We staan ervoor dat ieder kind gezien, gehoord, geaccepteerd en begrepen wordt.
 • We leren onze leerlingen verantwoordelijk te zijn voor zichzelf, de ander en de omgeving.
 • We maken leerlingen medeverantwoordelijk voor hun eigen leerproces.
 • We werken doelgericht aan goede leerresultaten.
 • We werken met een digitaal portfolio, waarin leerlingen het werk verzamelen waar ze trots op zijn.
 • We werken met moderne leermiddelen, vanaf groep 4 heeft elke leerling een chromebook.
 • We organiseren ateliers met een variëteit aan activiteiten.
 • We zijn er trots op een Gezonde School te zijn met veel aandacht voor sport en bewegen.
 • We werken met al onze leerlingen regelmatig in onze prachtige schooltuin.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse en reageren
Heb je na het lezen van deze advertentie behoefte aan meer informatie, dan kun je contact opnemen met Liesbeth Augustijn (bestuurder) op 06-41213301 of via liesbethaugustijn@onderwijsprimair.nl.
 
Jouw gemotiveerde reactie ontvangen wij graag via vacatures@onderwijsprimair.nl uiterlijk 31 maart 2023. Wij laten je vrij in welke vorm je daarvoor kiest en laten ons graag verrassen.
 
Zien wij een match? Dan nemen we direct contact met je op om een afspraak te maken!.
 
Meer informatie over de school is te vinden op https://www.obskwschoollekkerkerk.nl/. Het schoolplan is op aanvraag beschikbaar.
 
Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure, alsmede een referentie-onderzoek. Een VOG is onderdeel van de selectie.
 
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.