Vacature Leerkracht VSO in Oegstgeest

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht VSO 
Datum online
2023-01-24 24-1-2023
Sluitingsdatum
7-2-2023
Met ingang van
In overleg
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,6 - 1,0
Omschrijving
Wij zoeken een fijne krachtige collega, die ons team van professionals komt versterken. Met elkaar vergroten we de zelfredzaamheid en (zelf)regie van leerlingen met autisme, zodat zij na hun schooltijd op een passende vervolgopleiding of arbeidsplek terechtkomen. Als je met een professioneel en betrokken team het verschil wilt maken voor deze leerlingen, dan ontmoeten wij jou graag!

Wat ga je doen?
Je verzorgt theorievakken aan je eigen klas waar je mentor van bent. De leerlingen volgen naast de theorievakken, ook verschillende praktijkvakken. Die vakken worden gegeven door praktijkdocenten. Je wordt goed en deskundig begeleid en je hebt voldoende tijd om je lessen goed voor te bereiden. Naast onze leuke leerlingen met autisme kom je terecht in een betrokken en gemotiveerd team. Je creëert een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Je levert een bijdrage aan de activiteiten, onderwijsontwikkeling en vernieuwing van onze school. 

Wij zoeken iemand die zichzelf herkent in de volgende kenmerken:
  • Je hebt oog voor wat een leerling nodig heeft.
  • Je staat open om ‘achter het gedrag’ van een leerling te kijken.
  • Je staat open voor professionalisering, onder andere de cursus Autisme in de Klas.

Jouw nieuwe werkplek:
De Leo Kannerschool VSO biedt voortgezet speciaal onderwijs aan in Oegstgeest en is gespecialiseerd in autisme. Leerlingen komen vanuit een grote regio naar ons toe vanwege ons specifieke aanbod. Leerlingen kunnen hier verschillende leerroutes volgen zoals: praktijkgericht, vmbo-basiskader en MBO Entree.
 
Wij bieden onderwijs met een duidelijke structuur en kaders. Daarbinnen heeft de leerling de ruimte om zijn kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en zijn competenties te ontwikkelen. Daarbij hanteren wij de kernwaarden ‘oog voor wie jij bent’ en ‘samen ontdekken we de wereld’. We werken intensief samen met ouders, hulpverlening, scholen in de omgeving, het bedrijfsleven en de Leo Kanner Onderwijsgroep en we gebruiken elkaars expertise.
 
Hier zijn we trots op:
  • bij ons kun je écht iets betekenen voor leerlingen met autisme;
  • samenwerken en voor elkaar klaarstaan is bij ons een tweede natuur;
  • er is veel ruimte voor autonomie;
  • arbeidsvreugde staat bij ons hoog in het vaandel.

Onze drijfveer
“Onze droom is dat al onze leerlingen met een groot gevoel van zelfwaardering, plezier, acceptatie en zelfvertrouwen hun schooltijd beleven en dit meenemen hun toekomst in. Wij bieden onze leerlingen een omgeving waarin ze buiten het ‘hokje’ van autisme kunnen groeien”, aldus onze directeur Anika Remerij.
 
Betrokken collega’s
Ons team, bestaat uit betrokken professionals. We willen dat school een prettige plek is om te werken en waar werk en privé in balans zijn.
Elke dag helpen wij de leerling op weg naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Samenwerken vinden we belangrijk en weten de ontwikkeling van onszelf en de ander te stimuleren. We bevorderen jouw eigen verantwoordelijkheid en zetten in op werkplezier. Met elkaar vergroten we kansen en brengen we leerlingen in ontwikkeling.
 

Eisen

Functie-eisen
  • Afgeronde opleiding Pabo of Universitaire/HBO lerarenopleiding voor een 1e of 2e graads bevoegdheid.
  • Een professional met hart voor leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben.   

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring in schaal LC volgens CAO Primair Onderwijs. 
 

Over Leo Kannerschool VSO

Naam school
Adres
Hazenboslaan 101 , 2343SZ Oegstgeest NL
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Mevr. B. Hagen
Omschrijving

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Word jij enthousiast bij het lezen van deze vacature?
Neem voor meer informatie contact op met Anika Remerij, locatiedirecteur, via e-mail: a.remerij@leokanner.nl.

Denk je de persoon te zijn die wij zoeken, stuur dan je sollicitatiebrief met curriculum vitae uiterlijk op 7 februari naar vacature@leokanner.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.