Vacature Leraar VSO in Driehuis

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar VSO 
Datum online
2022-09-13 13-9-2022
Sluitingsdatum
13-9-2023
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 FTE
Omschrijving
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij van betekenis zijn voor leerlingen in het VSO

Het Molenduin is een school voor praktijkgericht Voorgezet Speciaal Onderwijs met drie locaties in Noord-Holland (Driehuis, Santpoort en Schagen). Het Molenduin bereidt jongeren van twaalf tot achttien jaar voor op werken in de branches groen, techniek, consumptieve techniek of verzorging. Jongeren doen vakkennis op en leren 'werknemer' zijn. Wij helpen ze in een veilige, gestructureerde omgeving om hun arbeidscompetenties te ontwikkelen. Wij hebben goed contact met bedrijven en organisaties in de omgeving en ons onderwijs is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de regionale arbeidsmarkt.
Behalve onze leerlingen bieden wij ook onze collega's een uitdagende en moderne leerwerkomgeving met diverse ontwikkelmogelijkheden.


Het Molenduin is op zoek naar de unieke en bevlogen leerkracht om ons team te komen versterken…

Deel jij onderstaande missie dan zijn we op zoek naar jou….

  • Elke dag opnieuw…..bieden we met ons team speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.
  • Elke dag opnieuw….is het uitgangspunt dat iedere leerling zich zo goed mogelijk kan en mag ontwikkelen.
  • Elke dag opnieuw…..ervaren leerlingen het gevoel dat ze gezien en gehoord worden.
  • Elke dag opnieuw… voelen leerlingen dat ze fouten mogen maken, en leren wij ze hoe hiermee om te gaan.
  • Elke dag opnieuw staan wij met ons team, in zeer nauwe samenwerking met ouders, verzorgers en hulpverlening, klaar voor de leerlingen die de unieke leerkracht echt nodig hebben.
Wie zijn wij?

Wij zijn Het Molenduin, een school voor praktijkgericht voorgezet speciaal onderwijs met drie locaties in Noord-Holland (Driehuis, Santpoort en Schagen). Het Molenduin bereidt jongeren van twaalf tot achttien jaar voor op werken in de branches groen, techniek, consumptieve techniek of verzorging. Jongeren doen vakkennis op en leren 'werknemer' zijn. Wij helpen ze in een veilige, gestructureerde omgeving om hun arbeidscompetenties te ontwikkelen. Wij hebben goed contact met bedrijven en organisaties in de omgeving en ons onderwijs is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de regionale arbeidsmarkt.

Wij zijn op zoek naar collega's voor onze vestigingen. Het Molenduin biedt een uitdagende en moderne leerwerkomgeving met diverse ontwikkelmogelijkheden - niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze collega's.

Verantwoordelijkheden

Als leerkracht bij het Molenduin verzorg je AVO- (o.a. Nederlands, wiskunde, burgerschap) en/of praktijklessen en ben je mentor voor een groep leerlingen. Je verzorgt de uitvoering van het onderwijs aan leerlingen passend bij de pedagogische en didactische uitgangspunten van onze school en levert een positieve bijdrage aan onderwijsvoorbereiding en onderwijsontwikkeling. Het intensief onderhouden van contacten met de omgeving van de leerling is daarbij essentieel.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat je je blijft professionaliseren, passend bij je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de school. We denken graag met je mee over de mogelijkheden daartoe.

Functieprofiel

Het Molenduin zoekt naar een enthousiaste, betrokken collega met relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en humor die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bezit een gezonde dosis ambitie en je zet je in om passend onderwijs te bieden en het beste uit leerlingen te halen. Op Het Molenduin krijgt iedere jongere een kans, elke dag opnieuw. Je bezit een hoge mate van flexibiliteit om dit waar te maken. Je herkent het talent in onze leerlingen en hebt oog voor wat wél goed gaat.

Daarnaast ben je:

  • In het bezit van een PABO-diploma of een andere relevante bevoegdheid; en
  • pedagogisch, didactisch en organisatorisch sterk; en
  • flexibel en breed inzetbaar.
Aanstelling

Het betreft een vacature voor wtf 0,8 - 1,0 voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast. Omvang dienstverband en werkdagen in overleg.

Inschaling in schaal LC, conform cao-po.

Interesse? Solliciteer!

Ben jij die unieke leerkracht die wij zoeken, stuur dan voor 15 september a.s. een motivatiebrief en je CV. Solliciteren kan via de button 'solliciteer' of mailen naar jarscha.vanwees@aloysiusstichting.nl

[1256]

Eisen

Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
0

Over Het Molenduin, locatie Driehuis

Adres
Duin & Kruidbergerweg 1A , 1985HG Driehuis
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Vacatures
Omschrijving
De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 32 scholen zijn verdeeld over 54 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 
 
Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt, 
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.   
 
De bijna 1.000 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.

Molenduin Schagen/Driehuis/Santpoort-Noord (vso)
Op onze scholen volgen leerlingen op drie locaties in Driehuis, Santpoort-Noord en Schagen voortgezet speciaal onderwijs (vso). Wij bieden een veilige leeromgeving, geven veel aandacht aan sociale ontwikkeling en bereiden leerlingen goed voor op hun vervolgstap. Dat kan een baan zijn, dagbesteding of een vervolgopleiding.
Wij kijken vooral naar wat wél lukt. Wat zijn de talenten die we verder kunnen ontwikkelen? Wat maakt dat een leerling succesvol kan zijn? Die vraag beantwoorden wij met leerlingen, ouders en soms met (jeugdhulp)partners.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.