Vacature Schoolleider in Aruba

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Schoolleider 
Datum online
2022-07-07 7-7-2022
Sluitingsdatum
7-9-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Dienstverband
Vast
FTE
1,0
Omschrijving
Het Schakel College in Aruba biedt de opleidingen mavo, havo en vwo aan. Alle leerlingen volgen het Tweetalig Onderwijsprogramma (Nederlands-Engels) en leerlingen nemen deel aan de Arubaanse eindexamens of de Nederlandse staatsexamens. Hiermee verzorgt Het Schakel College een breed aanbod voortgezet onderwijs waarbij wij onze leerlingen een sterke onderwijskundige basis (sociaal, cognitief, studievaardigheden) meegeven waarmee ze een succesvolle schoolloopbaan doorlopen die recht doet aan hun mogelijkheden en talenten en hen goed voorbereidt op de wereld van morgen.
 
In verband met de groei van de school is er per 1 augustus 2022 een vacature voor een
 
schoolleider
 
De schoolleider die wij zoeken heeft ervaring om met verve leiding te geven aan zijn/haar team bij het realiseren van het Strategisch Beleidsplan van het Schakel College. Hij/zij geeft samen met zijn/haar collega-schoolleider vorm aan de onderscheidende profilering en positionering van de school gericht op tweetalig onderwijs in onze meertalige omgeving.

Informatie over de omgeving
Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, gelegen op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van de Venezuela. Aruba heeft een bevolking van 110.000 inwoners en met een oppervlakte van 180 km² is het ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel. Het eiland is vrij droog met weinig van de weelderige tropische vegetatie die in de Caraïben gebruikelijk is. Op Aruba heerst een tropisch klimaat met middagtemperaturen van gemiddeld 30 graden. Aruba is in vergelijking tot de regio redelijk welvarend. De werkloosheid is laag en het inkomen per hoofd van de bevolking is een van de hoogste in het Caraïbisch gebied. Aruba heeft een grote en goed ontwikkelde toeristenindustrie. Met name toeristen uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika bezoeken Aruba.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Overige of 1e graads
Functie-eisen
Functie-eisen:
 • U bent besluitvaardig, leerling- en teamgericht en hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie in het voortgezet onderwijs.
 • U beschikt over brede kennis van onderwijs, over leerlingenzorg, opbrengstgericht werken en het inspectiekader.
 • U onderscheidt zich in het succesvol en planmatig met het team implementeren van innovatieve veranderingen in het onderwijs. Ervaring met TTO en de implementatie hiervan is een pré.
 • U beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding gecombineerd met een schoolleidersopleiding. Een eerstegraads onderwijsbevoegdheid is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Aanbod
 • Aanstelling voor 40 arbeidsuren per week
 • 60 vakantiedagen per jaar
 • Een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden
 • Salariëring volgens de bezoldigingsregeling overheidspersoneel van het land Aruba
 • Aanvullende voorwaarden bij een eventuele emigratie worden tijdens de gesprekken besproken

Over Schakel College

Naam school
Adres
Boegoeroei 7B Noord , 1234AB Aruba
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. I. La Haye
Omschrijving
Het Schakel College op Aruba biedt leerlingen op Aruba, Nederlands voortgezet onderwijs met een internationale dimensie in een vriendelijke, stimulerende en uitdagende omgeving. In augustus 2008 is het Schakel College gestart met voortgezet onderwijs. In een goed doordacht groeimodel zijn de leerstromen Mavo, Havo en Vwo geleidelijk ontwikkeld. Inmiddels kan op elke niveau worden deelgenomen aan de eindexamens. 

Het Schakel College bereid leerlingen voor op:
 • Nederlandse staatsexamens
 • Arubaanse eindexamens
 • Cambridge exams
In het examenjaar kiest de leerling het examen dat het beste bij hem of haar past.

Kenmerken van onze school:
 • De leerlingen krijgen les in kleine groepen van docenten die niet alleen hun vak verstaan,  maar daarnaast zeer betrokken zijn bij het wel en wee van onze leerlingen. Er wordt op meerdere niveaus uitleg gegeven. Zo vindt elke leerling aansluiting.
 • We begeleiden leerlingen naar zelfstandigheid. Daarbij is het belangrijk om leerlingen eigen verantwoordelijkheid te geven. De nadruk in de eerste leerjaren ligt op het leren studeren. Daarna trainen we de leerlingen in het leren denken in verbanden. We leren leerlingen initiatief te nemen en samen te werken. Er zijn buitenschoolse activiteiten en thema's waarin ze verschillende vaardigheden kunnen oefenen.
 • De leerlingen werken in een digitale leeromgeving waarin het gebruik van digitale schoolborden, laptops en ondersteunende software voor de lessen vanzelfsprekend zijn. Er is veel aandacht voor actualiteit en moderne ontwikkelingen.
 • Het Schakel College biedt een uitstekende aansluiting op het Nederlands onderwijssysteem door de voorbereiding van haar leerlingen op het Nederlandse staatsexamen. Deze examens worden afgenomen door de Nederlandse staatsexamencommissie op Bonaire. Vanaf dit schooljaar is het Schakel College ook bevoegd om Arubaanse eindexamens af te nemen op onze eigen locatie. Het hoge niveau Nederlands op school alsmede de training in belangrijke studievaardigheden maken dat de overstap van leerlingen die in Nederland of Aruba verder willen studren soepel verloopt. Ook de aansluiting met het vervolgonderwijs in Nederland of op Aruba (universiteit, hbo en mbo) is geen enkel probleem.
 • Het gemiddelde eindexamenslagingspercentage op school ligt rond de 90%. In onze multilinguale omgeving met veel multilinguale leerlingen is dit een bijzonder mooi resultaat. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, motivatiebrief kunt u tot 1 augustus 2022 richten aan mevrouw Inge La Haye-Teunissen, directeur, per mail sollicitatie@schakelaruba.com. Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met het Schakel College, telefoon 00297-5871583 of op onze website kijken www.college.schakelaruba.com.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.